x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ""Parchetul trebuia să se autosesizeze""

""Parchetul trebuia să se autosesizeze""

de Gabriela Antoniu    |    04 Iun 2007   •   00:00
""Parchetul trebuia să se autosesizeze""
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

A doua semnătură a senatorului PLD Gheorghe Flutur pe lista de susţinători ai moţiunii de cenzură a PD a fost scanată, afirmă Raluca Turcan, iar liberalul Horia Uioreanu atrage atenţia că Parchetul ar fi trebuit să se autosesizeze in acest caz, fiind vorba despre fals in acte publice.



Deputatul PNL Horea Uioreanu consideră că Parchetul ar fi trebuit să se autosesizeze in cazul semnăturii duble ale senatorului PLD Gheorghe Flutur pe moţiunea de cenzură a PD.

Deputatul Raluca Turcan a dezvăluit sămbătă cum a fost posibil ca moţiunea de cenzură a PD să aibă două semnături de la Gheorghe Flutur. "A fost o eroare a cuiva din secretariatul tehnic al PD. A doua semnătură a fost adăugată prin scanare", a precizat Turcan, citată de Rompres. Ea a evitat să răspundă la intrebarea dacă, din punct de vedere procedural, era corect ca semnăturile de susţinere a moţiunii să nu fie olografe, ci adăugate prin scanare. "A fost o eroare, iar cei de la PD vor da explicaţii", a spus şi liderul PLD, Theodor Stolojan.

Deputatul liberal Horia Uioreanu nu crede insă că e vorba despre o eroare, ci despre un act intenţionat in cazul căruia Parchetul ar fi trebuit să se autosesizeze. "In cazul semnăturilor duble de pe moţiunea de cenzură ale domnului Gheorghe Flutur, cred că nu ar fi trebuit ca un parlamentar (n.r. - Gheorghe Funar - PRM) să sesizeze organele de anchetă, ci acestea ar fi trebuit să se autosesizeze. Nu este un caz de tentativă de fals, ci unul de fals in acte publice", a declarat ieri Horea Uioreanu. El şi-a exprimat speranţa ca această lipsă de reacţie a Parchetului să nu fi fost provocată de implicarea politicului. "Acest caz nu este nebăgare de seamă sau o scăpare, ci s-a făcut totul intenţionat. Şi dacă domnul Flutur are dubii faţă de secretariatul PD, ar trebui ca, după ce va fi anchetat de Parchet, să ii dea in judecată pe cei care i-au inşelat vigilenţa", a mai spus Horea Uioreanu. Deputatul conservator Ion Ţundrea i-a acuzat, la răndul său, pe parlamentarii PD că "in ultimele trei zile" au făcut presiuni asupra sa pentru a semna moţiunea de cenzură. Conservatorii vor hotări la inceputul acestei săptămăni in Biroul Politic dacă vor susţine sau nu moţiunea democraţilor.

CLARIFICARE. In ciuda problemelor generate de lipsa semnăturilor necesare, democraţii sunt optimişti şi anunţă că, foarte probabil, vor depune moţiunea săptămăna aceasta. Vicepreşedintele PD, Cezar Preda, a declarat ieri că ştiau de la inceput că vor intămpina multe piedici in depunerea moţiunii. Preda a arătat că alţi cinci sau şase parlamentari vor semna astăzi pentru introducerea moţiunii de cenzură impotriva Guvernului Tăriceanu. Preda susţine că "cele cinci sau şase semnături-surpriză pentru iniţierea moţiunii provin de la PC, PRM şi PSD", ordinea in care a enumerat partidele fiind "absolut intămplătoare". El a avertizat totodată că democraţii care mai deschid subiectul negocierilor cu PSD pe tema moţiunii de cenzură "riscă să fie daţi deoparte". "In funcţie de rezultatul moţiunii, ne vom aşeza in opoziţie sau la putere, şi asta va face ca PD şi celelalte partide să spună ce doresc. Vor trebui să-şi asume transparent o anumită poziţie", a spus Preda.

×
Subiecte în articol: politic