x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul va decide in caz de invalidare a referendumului

Parlamentul va decide in caz de invalidare a referendumului

24 Apr 2007   •   00:00

Senatorii şi deputaţii au adoptat astăzi in şedinţa comună cu 238 voturi 'pentru', două -'mpotrivă' şi patru abţineri, proiectul de hotărare a Parlamentului prin care se stabileşte că referendumul pentru demiterea preşedintelui se va organiza in data de 19 mai.

In cazul in care referendumul pentru demiterea preşedintelui va fi invalidat, senatorii şi deputaţii au stabilit cu 237 voturi 'pentru', 19 -'mpotrivă' şi 17 abţineri, că Parlamentul va decide calea de urmat. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a propus, in numele partidului pe care il reprezintă, un amendament la hotărarea Parlamentului prin care se stabileşte data şi intrebarea referendumului. Nicolicea a susţinut că, potrivit art. 47 din Legea 47/1992 privind funcţionarea Curţii Constituţionale, doar Curtea se poate pronunţa cu privire la valabilitatea referendumului pentru demiterea preşedintelui, cu o majoritate de două treimi.

Deputatul PSD a propus un amendament care stabilea că, in cazul in care Curtea Constituţională va decide că nu au fost indeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru valabilitatea referendumului, Parlamentul va lua act de hotărarea Curţii şi va decide asupra procedurii de urmat. inaintea votului asupra acestei propuneri, parlamentarii PD s-au retras de la şedinţa comună a Parlamentului, acuzand majoritatea PSD - PRM- PNL - PC că "siluieşte Constituţia şi legile".

×
Subiecte în articol: politic