x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parteneriatul pentru România, aprobat de Colegiul Director al PD-L

Parteneriatul pentru România, aprobat de Colegiul Director al PD-L

14 Dec 2008   •   00:00

Colegiul Director al PD-L  a adoptat cu două împotrivă şi patru abţineri protocolul cu PSD+PC, Parteneriatul pentru România.



Liderul PD-L Emil Boc care a refuzat să spună cui au aparţinut voturile împotrivă şi abţinerile  a anunţat că astfel s-au îndeplinit condiţiile statutare pentru semnarea protocolului la orele 18.00. Boc a mai spus că a avut o discuţie teleponică cu lidetul UDMR Marko Bela.

În acest context liderul PD-L a spus că uşile colaborării cu Uniunea rămân deschise, sperând să găsească variante de colaborare astfel încât să fie respectat cuvântul dat. El a readus în discuţie posibilitatea acordării UDMR unor posturi în eşalonul noi al guvernării, respectiv posturi de secretari de stat, dar şi găsirea unor soluţii astfel încât doleanţele Uniunii să fie aprobate în Parlament.  

Surse din PDL citate de Mediafax  spun că reprezentanţii PDL care s-au opus semnării "Parteneriatului pentru România", în şedinţa Colegiului Director, sunt vicepreşedintele Cezar Preda, lider al organizaţiei PDL Buzău, şi secretarul executiv Costică Canacheu, deputat de Bucureşti. Potrivit surselor citate, printre cei patru democrat-liberali care s-au abţinut la vot s-a aflat şi vicepreşedintele Valeriu Stoica.

×
Subiecte în articol: politic