x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ați auzit de Partidul „Puiul Malefic” sau Partidul „Câinelui cu două cozi”? Cele mai ciudate formațiuni înscrise la alegerile europarlamentare din 9 iunie

Ați auzit de Partidul „Puiul Malefic” sau Partidul „Câinelui cu două cozi”? Cele mai ciudate formațiuni înscrise la alegerile europarlamentare din 9 iunie

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   18:15
Ați auzit de Partidul „Puiul Malefic” sau Partidul „Câinelui cu două cozi”? Cele mai ciudate formațiuni înscrise la alegerile europarlamentare din 9 iunie
Sursa foto: Hepta

Diverse partide politice cu nume ciudate sunt înscrise în cursa pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, într-un demers menit să atragă atenția și să schițeze critici la adresa politicii europene. Printre acestea se numără Partidul „Puiul Malefic" din Suedia, inițiat ca o glumă politică, și Partidul „Câinelui cu două cozi" din Ungaria, lansat acum două decenii ca o formă de satiră.

Nu lipsesc nici partide precum Partidul Partid din Germania, fondat de un cunoscut comedian german, care aspiră să obțină un al treilea mandat în Parlamentul European. În plus, se remarcă și partidul „Nu vota cu noi" din Cehia, al cărui nume paradoxal sugerează un mesaj anti-politic de dezaprobare a sistemului.

În Franța, Partidul Europa Democratică Esperanto își propune să aducă limba artificială Esperanto în centrul atenției la nivelul Uniunii Europene. 

În același timp, în Germania, diversitatea politică nu cunoaște limite, cu partide care promovează de la vegetarianism și umanism până la cercetarea biomedicală pentru întinerire sau chiar oprirea procesului de îmbătrânire. De exemplu, Partidul pentru cercetarea medicală convențională de întinerire din Germania promite o investiție semnificativă de 40 de miliarde de euro anual din fondurile UE pentru a oferi „o viață sănătoasă nelimitată pentru toată lumea", deschizând uși spre perspective utopice precum o durată de viață de mii de ani.

Aceste partide, cu nume hazlii și origini neconvenționale, sunt un exemplu al diversității politice din Uniunea Europeană și vor concura pentru a-și câștiga un loc în Parlamentul European, reflectând o tendință de implicare civică și de abordare creativă a problemelor sociale și politice. Este de așteptat să vedem în urma scrutinului câte dintre ele vor reuși să obțină reprezentare în legislativul european de la Bruxelles, potrivit Antena 3 CNN.

×