x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Patriciu Achimaş-Cadariu: Voi merge mâine cu premierul la Spitalul din Piteşti

Patriciu Achimaş-Cadariu: Voi merge mâine cu premierul la Spitalul din Piteşti

18 Feb 2016   •   22:28
Patriciu Achimaş-Cadariu: Voi merge mâine cu premierul la Spitalul din Piteşti

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat joi seară la Digi 24, citat de AGERPRES că vineri se va deplasa împreună cu premierul Dacian Cioloş la Spitalul de Pediatrie din Piteşti pentru a observa situaţia de ansamblu.

"(...) Mâine voi merge cu premierul, este direct interesat de acest lucru şi vom face o vizită la Spitalul de Copii din Piteşti pentru a vedea în totalitate situaţia de acolo şi de a vedea în ansamblu situaţia. (...) Trebuie să vezi situaţia în teren dincolo de situaţia anchetei epidemiologice care se desfăşoară fără doar şi poate, dincolo de aceasta probabil că o anchetă socială nu strică niciodată. Pur şi simplu, a vedea nevoile acelor oameni pentru că până la urmă pentru oameni facem aceste lucruri, nu pentru a găsi bacteria respectivă. Poate că în alergătura ultimilor ani s-au pierdut multe măsuri normale igienice. Probabil că şcoala nu ne învaţă suficient. (...) Este întotdeauna şi componentă de igienă atunci când apar lucrurile acestea, dar nu neapărat din vina părinţilor. Lucrurile acestea pot să apară chiar şi în situaţia unei igiene corecte. Trebuie să facem profilaxia", a afirmat ministrul.

El a susţinut că nu corespunde realităţii ideea emiterii unei alerte de călătorie pentru judeţul Argeş întrucât nu au apărut cazuri noi.

"Nu corespunde realităţii din ziua de astăzi. După cum vedeţi, nu au mai apărut cazuri noi şi nu a fost pus în evidenţă respectivul germen pe care îl căutam. Nu se impune în niciun fel o astfel de măsură", a spus Patriciu Achimaş-Cadariu.

Întrebat care ar fi cauzele îmbolnăvirii copiilor, el a spus că a aflat de la oamenii din judeţul Argeş că acolo este folosit foarte mult îngrăşământ natural, existând astfel posibilitatea dezvoltării unor germeni. "Nu aş vrea să speculez, dar din ce am înţeles de la oameni care provin din zonă, este un pământ mănos, se utilizează extrem de mult îngrăşământul natural. Nu sunt un specialist în acest domeniu. Probabil o posibilitate mai mare a unor germeni de a se dezvolta în pământ sau pe pământ şi ulterior să vină în contact cu diverse obiecte sau fructe, legume. Este o speculaţie, mă feresc de speculaţii. Este singurul element pe care îl am de la oameni din zonă", a răspuns reprezentantul MS.

Întrebat de posibilitatea demiterii sale de către premier, ministrul a spus că în prezent se concentrează pe ajutorarea copiilor bolnavi, restul fiind "secundare".

"În acest moment mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac, iar în situaţia aceasta care este criza noastră din acest moment mă concentrez ca acei copii să aibă tot ceea ce au nevoie. (...) Îi sprijinim cu tot ceea ce se poate şi în continuare lucrăm la MS care trebuie să aibă grijă de sănătatea tuturor celor 20 de milioane de români. Aceasta este preocuparea mea în acest moment, restul sunt secundare", a mai spus ministrul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Patriciu Achimaş-Cadariu