x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Păun şi Voicu protestează faţă de mediatizarea cazului lui Bercea Mondial

Păun şi Voicu protestează faţă de mediatizarea cazului lui Bercea Mondial

21 Feb 2011   •   16:36

Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu au protestat, luni, faţă de mediatizarea cazului lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Păun apreciind că "de două zile se vorbeşte excesiv" despre acesta, "de parcă el ar reprezenta comunitatea romilor din România".

"Nemulţumirea mea şi a lui Mădălin Voicu este că atunci când vorbim de o persoană, fie ea aparţinând minorităţii rome sau populaţiei majoritare, este bine să nu se mai generalizeze, să se înţeleagă că acea persoană răspunde individual pentru faptele sale. Ori, acest personaj pe mine nu mă onorează. De două zile excesiv se vorbeşte despre acest individ, de parcă el ar reprezenta comunitatea romilor din România şi de parcă cineva are nevoie de părerile lui", a spus Nicolae Păun.

Nicolae Păun, reprezentantul Partidei Romilor "Pro-Europa", a venit pe holurile Parlamentului cu un tifon legat la mâna stângă, precizând ironic că a vrut să intre în grevă ţigănească, dar a ales greva japonează, pe o perioadă de o oră - două ore.

"Vom discuta cu partidele politice să încerce să nu mai alimenteze astfel de persoane, ca ulterior să le trimită în zona noastră să spună «ştiţi, ce se întâmplă, de fapt sunt romii voştri şi nu sunt ai noştri», dar ei au nevoie atunci când încep campania electorală", a adăugat Păun.

Păun a comentat ironic acest caz, spunând că "s-a creat un abuz împotriva lui Bercea Mondial, liderul nostru mondial". "Fiind vorba, pe procedură - că doar suntem în Parlament -, de un lider mondial, el trebuia să fie judecat de un tribunal internaţional. Aspectul secund este că el nici nu a fost acolo de faţă când s-a produs incidentul, ci era la o şedinţă intergalactică, la o întâlnire cu liderii mondiali", a continuat el.

"Protestul nostru nu este îndreptat către domnul Anghel, zis Bercea Mondial, deranjul care s-a creat este un efect al extrapolării şi supermediatizării pe care televiziunile şi media, în general, le-au făcut. Dacă domnul Traian Băsescu este avid de putere şi însetat de voturi şi se anturează cu astfel de personaje, pe noi lucrul acesta ne lasă rece. Ceea ce nu este corect este că acest domn Bercea Mondial, chiar dacă face parte din etnia noastră, nu ne reprezintă şi nici noi nu-l reprezentăm", a declarat deputatul PSD Mădălin Voicu.

El a spus că nu vrea să fie asociat cu astfel de personaje. "Nu am nimic cu domnul Bercea Mondialu. Nu vrem să fim asociaţi cu astfel de personaj. Că este bogat, că e sărac, că e interlop, asta nu ne interesează pe noi", a adăugat Voicu.

×