x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC ii cere lui Marko Bela să-şi retragă afirmaţiile

PC ii cere lui Marko Bela să-şi retragă afirmaţiile

de Jurnalul National    |    26 Sep 2007   •   00:00

PC ii cere preşedintelui UDMR Marko Bela să-şi retragă declaraţia potrivit căreia Romănia este un stat multinaţional şi consideră că autorităţile ar trebui să se autosesizeze in legătură cu faptul că liderul Uniunii nu respectă Constituţia, a afirmat, marţi, deputatul PC Ioan Ţundrea.

El a precizat că această declaraţie a lui Marko Bela incalcă Constituţia, care stipulează că Romănia este un stat naţional. "Declaraţia liderului UDMR poate fi pusă pe seama isteriei create de preşedintele Traian Băsescu", a spus ţundrea care a adăugat că Marko Bela a intrat intr-o campanie neloială.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sămbătă, intr-o conferinţă de presă la Cluj, că maghiarii din Romănia trebuie să aibă reprezentare la Bruxelles pentru a dovedi şi faptul că Romănia nu este un stat naţional. Marko a afirmat că UDMR a spus mai mulţi ani că Romănia, in pofida faptului că există această definiţie in Constituţie, in realitate nu mai este un stat naţional, nu este statul unei singure naţiuni.

×
Subiecte în articol: politic marko bela marko