x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L: Nu se mai poate schimba nimic

PD-L: Nu se mai poate schimba nimic

07 Dec 2009   •   00:00

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a anunţat că PD-L a finalizat numărarea voturilor din toate secţiile, iar rezultatele arată că Traian Băsescu a obţinut un al doilea mandat de preşedinte, cu 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană a obţinut 49,67% din voturi. Prim-vice­pre­şedintele PD-L, Theodor Stolojan, a spus că în mod categoric nu se mai poate schimba nimic în privinţa rezultatului alegerilor de duminică.

Videanu a precizat că totalul voturilor exprimate a fost de 10.482.103, din care preşedintele Traian Băsescu a obţinut 5.275.965 de voturi, adică 50,33%, iar Mircea Geoană a obţinut 5.206.138 de voturi, adică 49,67%. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de 69.827 de voturi, respectiv 0,67%.

"Traian Băsescu este câştigătorul acestor alegeri şi noul preşedinte al României", a spus Videanu, precizând că alături de Traian Băsescu a câştigat şi aliatul său - cetăţeanul.

"Să nu uităm că şi domnul Geoană şi domnul Antonescu sunt oameni tineri încă în politică, 50 de ani, deci mai au cel puţin şase alegeri prezidenţiale în faţă. Ar trebui să înţeleagă că acesta a fost rezultatul votului. Sigur, au dreptul să facă contestaţie şi nu trebuie să intre acum într-o situaţie din asta. Au luptat, au pierdut", a declarat la rândul său prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan. El a arătat că în mod categoric nu se mai poate schimba nimic în privinţa rezultatului alegerilor de duminică. "La numărul acesta de votanţi, foarte mare, e foarte greu să consideri că o neregulă întâmplată într-un loc sau altul va schimba rezultatul votului. Chiar şi un proces-verbal greşit întocmit la o secţie sau alta nu poate schimba rezultatul", a explicat Theodor Stolojan. Întrebat cât ar dura rezolvarea eventualei contestaţii a PSD, Stolojan a spus: "Se vor rezolva repede, sunt chestiuni punctuale".


TRAIAN BĂSESCU: "HREBENCIUC A INTERVENIT LA DOUĂ CASE DE SONDARE"
Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că pe­sedistul Viorel Hrebenciuc a intervenit, duminică, la două case de sondare pentru ca Mircea Geoană să apară cu procente în plus, menţionând că cel care a coordonat campania PSD este responsabil pentru punerea preşedintelui PSD într-o situaţie penibilă.

"La ora 19:00, ştiam că am câştigat alegerile. Ştiam şi intervenţiile pe care le-a făcut Hrebenciuc la două case de sondaje să fie crescut procentajul lui Geoană cu între o jumătate de procent şi un procent", a spus Băsescu. El a adăugat că Viorel Hrebenciuc "are un mare merit că l-a pus într-o situaţie penibilă pe Mir­cea Geoană". Băsescu a mai spus că scopul lui Hre­ben­ciuc a fost acela de "a putea ţipa astăzi că s-a fu­rat".

El a adăugat că dacă PSD va contesta rezultatul alegerilor va deveni "extrem de penibil". "Dar tare mă tem că, dacă se numără voturile, o să am vreo trei procente", a susţinut Băsescu. El le-a mulţumit ro­mâ­nilor care l-au votat, dar şi celor care au optat pentru Mircea Geoană, asigurându-i că pentru el "toţi sunt români" şi îi va trata în mod egal, şeful statului adăugând că mulţumiri speciale transmite românilor din diaspora.

Întrebat cine a pierdut cel mai mult la alegerile de duminică, Crin Antonescu sau Mircea Geoană, Băsescu a răspuns râzând: "Eu". "Trebuie să mai muncesc cinci ani. Pe ei i-a iertat Dumnezeu de muncă în următorii cinci ani", a explicat, râzând, Băsescu. Şeful statului a mai spus că nu are "catalog" pentru a cataloga reacţia lui Mircea Geoană la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009