x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL cere suspendarea alegerilor în judeţul Buzău

PDL cere suspendarea alegerilor în judeţul Buzău

10 Iun 2012   •   07:47
PDL cere suspendarea alegerilor în judeţul Buzău

Organizatia judeteana PDL Buzau a cerut, in aceasta dimineata, suspendarea alegerilor in judetul Buzau, pana cand organele statului vor solutiona plangerile, formulate inca de aseara, in legatura cu sustragerea stampilelor de control ale sectiilor de votare de catre presedintii acestora. Mai precis, conform unui comunicat de presa al democrat-liberalilor, in mai multe sectii de votare din judet, presedintii acestora au ignorat dispozitia Biroului Electoral Central cu privire la pastrarea acestor stampile, pe parcursul noptii de sambata si duminica, in sectiile de votare sigilate si pazite de politisti sau de jandarmi, si le-au luat asupra lor.

Conform sursei citate, au fost semnalate, sambata seara, un numar de 14 asemenea cazuri pe raza municipiului Buzau, precum si altele 23 din celelalte localitati ale judetului. Liderul democrat-liberal Cezar Preda considera ca organele statului nu au intervenit in mod competent nici macar in cazul celor 34 apeluri primite telefonic la servicul de urgenta 112.

Ora 09:00: Votarea suspendata la Costesti

Situatia tensionata de la Buzau, din cursul zilei de ieri se continua si astazi in ceea ce priveste desfasurarea alegerilor. Pana la aceasta ora au fost deja semnalate mai multe incidente. De departe cel mai grav s-a inregistrat la Costesti, acolo unde votarea a fost suspendata pana in ora 9.00. Reprezentantii Politiei sustin ca votarea s-a oprit din cauza ca un alegator a primit mai multe buletine de vot. (opiniabuzau.ro)

×