x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL, pregătit să ceară socoteală PSD pentru jignirea miniştrilor săi

PDL, pregătit să ceară socoteală PSD pentru jignirea miniştrilor săi

22 Iun 2009   •   00:00
PDL, pregătit să ceară socoteală PSD pentru jignirea miniştrilor săi

Coaliţia PSD-PDL fierbe din nou după ce o bună parte din liderii social-democraţi au emis o serie de jigniri la adresa miniştrilor democrat-liberali în cadrul ultimului Comitet Executiv Naţional de vineri. La şedinţa coaliţiei de guvernare de astăzi se vor afla faţă în faţă social-democraţi precum Liviu dragnea şi democrat-liberali ca Radu Berceanu încondeiat de liderul pesedist cu epitetul de "tâmpit", Vasile Blaga care "vorbeşte numai dimineaţa" şi premierul Emil Boc, un "tâşti-bâşti".



Reprezentanţii PD-L s-au exprimat încă de aseară, pentru necesitatea acestei întâlniri, menită să clarifice o serie de nemulţumiri exprimate de fiecare parte, scrie antena3.ro. Democrat-liberalii vor cere socoteală pesediştilor pentru jignirile aduse de Liviu Dragnea sau Mircea Geoană miniştrilor Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga şi Gheorghe Pogea şi vor repune pe masă problema dosarului lui Adrian Năstase, blocat în Parlament de deputaţii PSD.

De cealaltă parte, social-democraţii au emis un ultimatum în direcţia PDL, cerând liderilor acestui partid să se disocieze de preşedintele Traian Băsescu şi să nu mai permită imixtiunea acestuia în treburile Guvernului.

După şedinţa CEX de vineri, Mircea Geoană s-a plâns la Antena3 şi de deciziile luate pe şest în Guvern, invocând "faimoasa ordonanţă 61 care a fost băgată pe ordinea de zi suplimentară şi n-a trecut nici pe la Victor Ponta".

PSD mai este nemulţumit de modul de alocare a banilor de la buget către ministere, care a favorizat reprezentanţii PDL şi au cam ocolit curtea miniştrilor social-democraţi. "Uneori miniştri noştri sunt prea decenţi. Le-am zis . De exemplu, atunci când pentru agricultură domnul Ilie Sârbu a obţinut de la CE o derogare care ne permitea să mai adăugăm la coplata, la cofinanţarea românească, încă o sumă importantă de bani, la Ministerul Finanţelor s-a spus că nu putem să facem acest lucru, că nu sunt bani (...) Pentru aia, nu sunt bani, pentru aia nu sunt bani, dar când e vorba de ministerele economice de la PD-L, tot timpul sunt bani. Când e vorba de ministerele PSD-ului, nu sunt bani. Poate e vreun miracol, poate cine ştie, Dumnezeu dirijează resursele în stânga şi dreapta", s-a arătat ironic Geoană. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic