x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL strânge semnături pentru moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Ponta 3

PDL strânge semnături pentru moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Ponta 3

10 Mar 2014   •   15:03
PDL strânge semnături pentru moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Ponta 3

PDL a decis să iniţieze strângerea de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3, a anunţat luni prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

"PDL a luat hotărârea să iniţieze strângerea de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3. O moţiune de cenzură este singurul răspuns raţional şi responsabil pe care un partid de opoziţie îl poate da atitudinii Guvernului Ponta 3 de a trimite în Parlament un nou program plin de promisiuni electorale, plin de măsuri lipsite de viziune", a declarat Predoiu.

El a adăugat că în programul noului Guvern se remarcă "lipsa de priorităţi, lipsa de viziune, lipsa unui concept care să stea la baza programului".

"Văzând toate măsurile propuse se remarcă faptul că cele esenţiale sunt sub spectrul incertitudinii. De aceea am spus şi repetăm, Guvernul Ponta 3 prin programul său este Guvernul lui şi lui . Este un program necorelat cu acordul de parteneriat cu Comisia Europeană şi la mijloc este o miză de 40 de miliarde de euro, bani europeni care ar trebui atraşi prin proiecte, prin măsuri, printr-un buget adecvat. Aş putea spune că programul Guvernului Ponta 3 este o consacrare a eşecului Guvernului Ponta 2, pentru că ceea ce se întâmplă este translatarea unor măsuri din programul anterior, dovadă a faptului că nu au fost îndeplinite. Spre deosebire de programul anterior, însă, acest program nu mai face de a fixa termene pentru îndeplinirea măsurilor propuse pentru că ar ajunge să se depăşească, din nou, aceste termene şi să se vadă, din nou, eşecul acţiunii guvernamentale", a declarat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că în locul premierului ar fi redactat un astfel de program de abia după o prealabilă consultare cu "mediul de afaceri, cu firmele româneşti".

Prim-vicepreşedintele PDL a precizat că liderii de grupuri parlamentare ai partidului au fost autorizaţi să strângă semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură, "inclusiv la PNL, PMP".

"Moţiunea este deschisă oricărui membru al Parlamentului care înţelege că Guvernul Ponta 3 este ca o matrioşkă mai mică, după ce matrioşka mai mare a USL s-a spart, dar, la sfârşit, este aceeaşi poveste: minciună pentru români. Textul moţiunii este în stadiu avansat. După-amiază cred că avem textul finalizat şi-l vom distribui. Noi am discutat în BPN această decizie şi trecem la paşii următori. Procedural facem lucrurile ca la carte. Noi aşa vrem să facem politică", a spus Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus ar fi lipsit de "etică politică" şi "logică" ca PNL să vină cu o moţiune de cenzură în condiţiile în care mare parte din programul noului Guvern este cel anunţat anterior de USL prin tandemul Ponta-Antonescu.

Predoiu a explicat că textul moţiunii de cenzură are la bază programul noului Guvern afişat pe site-ul Executivului şi că nu este o preluare a "Cărţii negre a guvernării USL", care este un document politic.

×