x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL Suceava: Ponta este "un mic Pol-Pot de Gorj"

PDL Suceava: Ponta este "un mic Pol-Pot de Gorj"

23 Ian 2011   •   12:55
PDL Suceava: Ponta este "un mic Pol-Pot de Gorj"
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National
147826-.jpgPDL Suceava consideră că preşedintele PSD, Victor Ponta, este un "mic Pol-Pot de Gorj", având un discurs de "procuror ieşit din mână care în orice stat de drept ar rămâne şomer întrucât aduce acuzaţii fără ca acestea să fie susţinute de probe".

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că liderul PSD, Victor Ponta, a făcut la Suceava declaraţii care îl descalifică şi că acesta are un discurs de "procuror ieşit din mână".

Precizând că vorbeşte în numele organizaţiei PDL Suceava, Onofrei a declarat că Victor Ponta ar fi trebuit să observe, atunci când a intrat în judeţul Suceava, că pe un panou scrie "Ţinutul mănăstirilor", iar prin declaraţiile făcute acesta a dovedit că nu e prea bisericos.

"În Bucovina, mai întâi dai bună ziua şi apoi înjuri", a spus Onofrei, potrivit Mediafax. Acesta consideră că preşedintele PSD a fost prost sfătuit să-l atace pe preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a reuşit în doi ani să facă mai mult decât administraţia de 18 ani a PSD.

"Discursul nu e cel al unui om politic. A fost discursul unui procuror ieşit din mână, care în orice stat de drept ar rămâne şomer pentru că acuză fără să aducă probe şi pune pe acuzat să probeze", a spus senatorul democrat-liberal.

El a arătat că Victor Ponta "plimbă" acelaşi discurs din judeţ în judeţ şi că schimbă doar numele liderilor PDL locali pe care îi acuză.

Onofrei a spus că din discursul lui Ponta se înţelege că judeţul Suceava a primit prea mulţi bani pentru lucrări de dezvoltare şi că, atunci când PSD va veni la guvernare acest judeţ nu va mai beneficia de fonduri, banii urmând să ajungă la Mazăre, Nichita sau Oprişan.

Senatorul PDL a mai declarat că Victor Ponta nu face un atac la Flutur sau la PDL, ci un atac periculos la adresa justiţiei, arătând că liderul PSD spune că acum justiţia nu-i arestează pe cei care trebuie şi că atunci când PSD va ajunge la guvernare justiţia va face ceea ce va cere PSD.

"Nu-şi dă seama că e un atac direct la justiţie, care nu face ce trebuie să facă, ci ceea ce îi spune Victor Ponta să facă", a spus Onofrei.

El a subliniat că atunci când PSD era la guvernare a negociat integrarea la UE legând aderarea de Mecanismul de Verificare şi Control şi a menţionat că "România coruptă şi cu justiţie ineficientă era România lui Iliescu şi Năstase cu Ponta parte a guvernării".

Orest Onofrei a mai spus că Victor Ponta este "un mic Pol-Pot de Gorj", care nu face altceva decât să folosească injurii fără argumente şi acuzaţii ca ideologie de partid.

"Ne va aduce în situaţia în care să-l regretăm pe Corneliu Vadim Tudor pentru că preia din retorica acestuia. Măcar Corneliu Vadim Tudor are talent. Victor Ponta nu are talent ci doar înjurături", a spus Onofrei.

La rândul său deputatul Dumitru Pardău, prim-vicepreşedinte al PDL Suceava, a declarat că declaraţiile lui Victor Ponta au fost făcute la nervi, după ce acesta a sesizat că opoziţia la Suceava nu are nicio şansă, în condiţiile în care administraţia PDL a reuşit să atragă fonduri importante pentru dezvoltarea judeţului.

"Ponta rostogoleşte declaraţiile aşa cum se rostogoleşte cu maşina la raliuri, necontrolat. PSD face declaraţii teribiliste, iar PDL se ocupă de problemele judeţului", a spus Pardău.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Suceava, că Gheorghe Flutur va trebui înlocuit de la conducerea Consiliului Judeţean Suceava, acesta fiind, alături de Gheorghe Falcă, simbolul corupţiei administraţiei judeţene PDL.

"Vrem o soluţie ca judeţul să scape de jugul sub care este de câţiva ani. Flutur şi Falcă sunt cei doi lideri PDL care beneficiază cel mai mult de protecţia doamnei Elena Udrea. Ea este stăpâna cheilor de la cămară, nimeni nu poate să obţină un leu, să facă o afacere fără acordul ei", a declarat Victor Ponta, care a susţinut că relaţia pe care Flutur şi Falcă o au cu Udrea este de domeniul justiţiei.

×