x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL vrea referendum pentru Constituţie odată cu localele. Ponta: Nu votăm nicio modificare cu acest Parlament

PDL vrea referendum pentru Constituţie odată cu localele. Ponta: Nu votăm nicio modificare cu acest Parlament

19 Mar 2012   •   10:41
PDL vrea referendum pentru Constituţie odată cu localele. Ponta: Nu votăm nicio modificare cu acest Parlament

Democrat-liberalii vor ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa aiba loc simultan cu alegerile locale, adica pe data de 10 iunie. Emil Boc a declarat ca revizuirea Constitutiei ar fi un bun moment pentru ca opozitia sa revina in Parlament.

'Obiectivul nostru este ca la alegerile locale sa avem si referendum pentru revizuirea Constitutiei, astfel incat in toamna sa putem organiza alegeri pe baza Parlamentului unicameral cu 300 de parlamentari', a spus Boc.

Liderul PDL a explicat ca revizuirea Constitutiei nu poate fi facuta in absenta opozitiei din Parlament, intrucat sunt necesare voturile a doua treimi din numarul senatorilor si deputatilor pentru adoptarea acesteia.

"PDL solicita tuturor partidelor parlamentare sa vina pentru a pune in aplicare vointa romanilor de la referendum pentru a ajunge la 300 de parlamentari. Este o ocazie foarte buna pentru opozitie sa revina in Parlament', a conchis Emil Boc.

Ponta: USL nu participa si nu voteaza nicio modificare cu acest Parlament

Intrebat ce parere are despre propunere PDL, care cere ca in ziua alegerilor locale sa fie organizat un referendum pentru modificarea Consitutiei, Victor Ponta a declarat USL nu va participa si nu va vota nicio modificare a Constitutiei cu Parlamentul actual.

"Noi am anuntat foarte clar ca nu participam si nu votam nicio modificare cu acest Parlament, dupa noiembrie in mod sigur trebuie sa o facem. Dar in mod sigur si UDMR si minoritatile au anuntat acest lucru. Deci PDL-UNPR nu au nici macar majoritate simpla, cu atat mai putin majoritate de doua treimi, deci cred ca domnul Boc nu prea stie ce vorbeste', a declarat Victor Ponta.





×