Puterea a ramas bulversata de rezultatul votului din plen, nestiind cum sa reactioneze. O parte dintre deputati s-au gandit sa ceara reluarea votului, desI nimeni nu ajuns sa o sI spuna de la tribuna. Partea a doua sesiunii de vot final a fost bulversata de cateva pauze de consultari ceruta de coalitie, in care deputatii Puterii s-au adunat in jurul Robertei Anastase care flutura foile pe care era printat rezultatul votului sI felul in care a votat fiecare parlamentar. Printre cei adunatI in jurul lui Anastase erau ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. Intrebat de presa daca se va relua votul, Mircea Toader a spus ca nu stie sI aceeasI dezorientare se citea sI in expresia Robertei Anastase. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca Anastase a incercat in sala sa obtina reluarea votului. "S-a continuat sa se voteze pana cand doamna Anastase, probabil primind un telefon de pe la Boc sau Igas sau nu stiu de unde, s-a dus sus si a cerut staff-ului tehnic, care este in subordinea presedintelui, sa se reia votul", a declarat Ponta. "O lege organica care nu intruneste numarul necesar de voturi e respinsa. Numai la ordonantele de urgenta ale Guvernului raman in continuare in vigoare pana cand se intruneste numarul de voturi, iar acesta era un proiect de lege, nu o ordonanta", a explicat el.
Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost respins de Camera Deputatilor si a apreciat ca la vot a fost o problema la parlamentarii din cadrul minoritatilor nationale. El a spus ca ar putea fi discutat acest lucru in coalitie pentru a se face o analiza. "In loc de 176 cat suntem (in coalitia majoritara - n.r.), au votat 150 de deputati (in favoarea proiectului de lege - n.r.)", a mai spus Mircea Toader.
Conform listei de vot, a existat un deputat PDL care a votat impotriva legii (Iosif Dragulescu), unul s-a abtinut (Veniamin Blaga), iar unul nu a votat (Victor Boiangiu). Din partea UNPR, doi deputati au votat impotriva (Nicolae Stan sI Culita Tarata), iar unul s-a abtinut (Gabriel Tita). Cei care au dezavuat masiv proiectul de lege au fost insa membrii grupului minoritatilor nationale, dintre care trei au votat impotriva, sasa s-au abtinut, iar patru nu au votat.