x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pedeliştii dezbat modificările la statutul partidului. Mâine e CNC-ul

Pedeliştii dezbat modificările la statutul partidului. Mâine e CNC-ul

04 Mar 2011   •   17:39

Democrat-liberalii s-au reunit în această după-amiază în şedinţa Colegiului Director al PDL, şedinţă ce precede Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) de mâine. În reuniunea de astăzi pedeliştii vor dezbate modificări ale Statutului partidului. Astfel, ei propun introducerea unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii. O altă modificare propusă la statut este ca membrii care doresc să promoveze o moţiune pentru obţinerea conducerii partidului să depună proiectul cu cel puţin 30 de zile înainte, faţă de 40 de zile, cum este în prezent, însoţit de numele liderului şi semnăturile a 35 de membri care formează grupul de promovare.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2, va deveni preşedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membri ai CNC. ホn textul actual al statutului se prevede că din cei 35 semnatari, primii 4 vor deveni prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar al cincilea va fi secretar general. ホn propunerea de modificare a statutului se prevede că cei 4 prim-vicepreşedinţi, secretarul general se aleg prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi. De asemenea, urmează să fie luate în discuţie şi propunerile grupului Preda-Macovei-Voinescu privind derogarea de la condiţia de vechime în PDLşi de introducere a unor criterii drastice de integritate în statutul partidului .

CNC-ul de mâine va discuta şi va aproba propunerile de modificare a Statutului PDL avizate de Colegiul Director şI va stabili calendarul acţiunilor în perspectiva Convenţiei Naţionale, programată la 14 mai şi pe care o va convoca oficial.

×