x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Penalii din politică au defilat pe Batiştei ca la Hollywood

Penalii din politică au defilat pe Batiştei ca la Hollywood

de Georgiana Ionita    |    21 Sep 2016   •   17:45
Penalii din politică au defilat pe Batiştei ca la Hollywood

Pelerinajul numelor grele din politica românească a devenit deja tradiţie săptămânală la sediul ÎCCJ din strada Batiştei. Astfel, campania electorală se face mai nou la Instanța Supremă, unde liderii politici au îngroşat din nou rândurile. Ieri s-au prezentat în faţa judecătorilor Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea.


Fostul deputat PNL Ludovic Orban a fost primul la Instanța Supremă pentru primul termen al procesului în care este acuzat de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. "Sunt un om corect, care a respectat legea, care, poate în comparatie cu mulţi alţii care au trecut prin viaţa publică, am fost un exemplu de corectitudine şi legalitate", s-a apărat Orban pe holurile ÎCCJ.

După ce luni seară a votat împotriva începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă pe numele fostului vicepremier Gabriel Oprea, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut ieri un nou termen în dosarul retrocedării Fermei Băneasa şi a unei suprafeţe din Pădurea Snagov. Liderul ALDE este judecat în acest caz pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Ieșit din sala de judecată, șeful Senatului a răbufnit împotriva jurnaliştilor. ”V-aş ruga să nu mă împingeţi. Nu este sală de conferinţe de presă aici. Nu insistaţi cu întrebările că nu răspund la nici o întrebare”, s-a răstit Tăriceanu la ieșirea din sediul ÎCCJ.

Prin faţa judecătorilor a trecut ieri şi fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, în cazul căruia magistraţii au prelungit cu 30 de zile arestul la domiciliu, în dosarul în care Olteanu este acuzat de trafic de influenţă şi o mită de un milion de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei în anul 2008.

Dragnea îşi face campanie

Proaspăt salvat de începerea urmăriri penale pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, Gabriel Oprea s-a prezentat şi el la Curtea Supremă în dosarul Limuzina. La intrare, Generalul a fost întrebat de ce le-a cerut senatorilor să îl apere de anchetă şi să respingă cererea DNA de începere a urmăririi penale. "Pentru că sunt chiar nevinovat", a replicat Oprea, susţinând că nu a făcut el procedurile parlamentare.

Nici Liviu Dragnea nu a stat acasă în „ziua judecății”. Liderul PSD a avut ieri o nouă înfățișare în procesul în care este judecat, alături de fosta sa soție, pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual. Deşi senatorii PSD l-au salvat fără jenă pe Gabriel Oprea, Dragnea a lansat ieri o nouă promisiune electorală: eliminarea imunităţilor din Constituţie. „Dacă vreodată în țara asta vom reuși să ajungem la modificarea Constituției, eu o să propun eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm și alte modele care sunt în alte țări", a susținut liderul PSD.
 

Carmen Gigină, mama poliţistului mort: Am intrat şi acolo am găsit un copil, copilul meu coplet desfigurat, cu gâtul retezat; cu chipul plin de sânge, pardoseala era plină de sânge. M-am prăbuşit la picioarele lui, sărutându-i-le şi strigându-l. Medicul de gardă plângea şi încerca să mă facă să înţeleg că nu se mai poate face nimic.

×