x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pintea: S-a constituit un grup la Ministerul Sănătăţii care să analizeze problemele reale ale sistemului informatic

Pintea: S-a constituit un grup la Ministerul Sănătăţii care să analizeze problemele reale ale sistemului informatic

03 Iun 2019   •   18:45
Pintea: S-a constituit un grup la Ministerul Sănătăţii care să analizeze problemele reale ale sistemului informatic

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni într-o conferinţă de presă că s-a constituit un grup la nivelul instituţiei care să analizeze problemele reale ale sistemului informatic.

"Sistemul informatic - ştiţi foarte bine că funcţionează deficitar. (...) Nu aş putea spune că (n.r. - pacienţii) au fost afectaţi, dar aş discuta despre sistemul informatic, care este notat în fiecare zi de cei care îl utilizează. Astăzi, de exemplu, a primit nota 2. (...) Ceea ce este frustrant şi pentru medicii de familie, pacienţi şi pentru mine, pentru că de fiecare dată când se întâmplă acest lucru încerc să găsim împreună soluţii", a spus Pintea, care a precizat că funcţionarea cu probleme a sistemului informatic nu este cauza demiterii fostului preşedinte al CNAS, Adriana Cotel.

Demnitarul a spus că din banii alocaţi pentru achiziţia softului sistemului informatic al CNAS "o mare parte" s-au utilizat pentru pregătirea personalului Casei în vederea lucrării la acest sistem, personal care susţine că nu ştie.

"Din banii alocaţi pentru achiziţia acestui soft o mare parte s-au utilizat pentru pregătirea personalului din CNAS, care să fie pregătit să lucreze la acest sistem şi acest personal spune că nu ştie. Sigur, pe bani buni. (...) Eu am nişte concluzii pe care le-am tras, inclusiv anumite soluţii pe care le putem implementa. (...) Sunt nominalizate persoane cu subiect şi predicat, inclusiv persoane care lucrează în casele judeţene şi care au fost pregătite să intervină, dar nu sunt", a explicat Pintea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pintea sanatate