x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PIONEZE/Ăştia îi aţâţă pe ăia

PIONEZE/Ăştia îi aţâţă pe ăia

de Adrian Păunescu    |    11 Mar 2009   •   00:00

Câţiva de-aici au prieteni printre câţiva de-acolo. Măricei, şi ăştia, şi ăia. Între ei se creează o relaţie. De tip semimafiot. Când ăştia de-aici simt că au probleme, semnalizează la ăia. Care reacţionează zgomotos şi european.



Presa de-aici citează cu grijă lătrăturile ălora, în apărarea ăstora. Brrr! Europa ne monitorizează. Acasă, criticile la adresa ăstora se mai potolesc, pentru că ei au un fel de frattini pe-acolo. Şi orice vine dinspre Vest este infailibil.

Ăştia de-aici vorbesc despre Europa ca despre ceva în afara noastră, un fel de maşină de nivelat capete. Fiţi cuminţi, că vine. Dar, cei câţiva de-aici care au prieteni
printre câţiva de-acolo ştiu să-şi deconteze datoriile faţă de prea binevoitorii lor amici. Aceşti amici pot oricând aglutina o armată de intervenţie rapidă, care să facă ordine, pe-aici prin colonii. De pe coclauri, de pe colea de la ţară, ăştia îi asmut pe ăilalţi pe noi. Şi după ce ăia citează ce-i învaţă ăştia, emoţionaţi ăştia fac din spusele ălora literă de lege. Că vine din Europa, ce dracu? Norocul nostru că şi ăia mai cad de la putere!

×
Subiecte în articol: politic