x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Piscina naste scandal la Camera

Piscina naste scandal la Camera

22 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
EFECTE - Bazinul descoperit de ziaristi se lasa cu amenintari Secretarul Camerei, Titu Ghiorghiof, a declarat ieri ca va cere demiterea secretarului general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, pe motiv ca acesta nu i-a dat informatii corecte cu privire la stadiul bazinului aflat la subsolul Parlamentului.
CARMEN VINTILA

INVESTITII. In perioada 2002-2003 au fost cheltuite 3 miliarde de lei pentru finalizarea lucrarilor la piscina din subsolul Parlamentului
"Cine a zis, ce a zis, dezinformand Biroul Permanent poate sa plece", a spus Titu Ghiorghiof. De cealalta parte, Unghianu a sustinut insa ca nu-si va da demisia, precizand totodata ca "domnul Ghiorghiof poate cere orice, e dreptul dansului, dar decizia apartine altora si in ultima instanta am si eu un cuvant de spus". El a mai spus ca va face o nota de informare asupra cazului, pe care o va depune la Biroul Permanent pentru a nu mai fi acuzat de "dezinformare".

CONTRADICTII. Dupa ce luni Ovidiu Lescu, director de Investitii la Camera, a sustinut in fata jurnalistilor ca lucrarile din subsolul Palatului nu au mai fost continuate din 1989 si ca doar se afla in stadiu de conservare de cativa ani, ieri secretarul Camerei a spus ca in perioada 2002-2003 au fost cheltuite 3 miliarde de lei pentru finalizarea partilor de constructie din subsol. Intrebat de ce au fost investiti acei bani daca spatiile nu sunt utilizate, Unghianu a spus ca "totul a fost facut cu aprobari de la fostul Birou Permanent si oricum acolo trebuia facuta curatenie". Totodata, Unghianu a sustinut ca toate acele spatii din subsol pot fi folosite, cu exceptia "gropii", pentru ca nu va da nimeni "cele 35 de miliarde necesare climatizarii, evacuarii apei si ventilatiei pentru spatii clorinare". "Eu de exemplu as fi utilizat groapa pentru altceva, as fi umplut-o cu titei pentru ca am nevoie pentru generatoare, dar nu e voie. Celelalte spatii ar putea fi folosite pentru birouri. Lasand la o parte cuva nenorocita, toate celelalte spatii pot fi folosite", a spus Unghianu.

FURT. De asemenea, Unghianu a declarat ca lucrarile trebuiau terminate cat mai repede pentru ca trebuia "sa scap de toti constructorii care in subsol fac tot felul de prostii, au taiat cablurile electrice groase pentru a le vinde ca si cupru". Secretarul sustine ca acei constructori au furat cam 500-600 de metri de cablu, drept pentru care i-a dat "pe mana Politiei". Unghianu a povestit ca acum doi ani, din cauza constructorilor care au taiat cablurile, "a ramas domul presedinte Dorneanu cu o jurnalista blocati in lift".

BENEFICIU. Arhitectul Casei Poporului, deputatul PRM Anca Petrescu, a sustinut ieri ca incheierea lucrarilor "e benefica pentru Parlament". Ea mai spus ca e vorba de "un bazin de recuperare" si nu de piscina, iar proiectul, care initial a fost avizat, este un centru de recuperare cu cabinete medicale, fizioterapie, sauna si acest bazin. Petrescu a sustinut ca in anul 2000 s-a dat aviz pentru terminarea spatiului din subsol, spatiu care a fost aproape finalizat inca din anul 2001. Ea sustine ca sunt necesare 10 si nu 35 miliarde de lei pentru amenajarea "gropii" de la subsol.

NASTASE
Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a precizat ca nu se vor face nici o piscina si nici un centru de fitness pentru ca "sunt alte lucrari pe care trebuie sa le facem". El a spus ca exista intr-adevar niste lucrari care au fost facute inainte, dar "acum asta e o problema neimportanta". Nastase a mai precizat ca alte detalii legate de acea piscina nu cunoaste, dar ca "probabil trebuie sa merg personal sa vad despre ce este vorba".
×
Subiecte în articol: politic unghianu