x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plictis general la citirea moţiunii

Plictis general la citirea moţiunii

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    28 Sep 2007   •   00:00
Plictis general la citirea moţiunii
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/


Moţiunea de cenzură "1000 de zile de haos - Sfărşitul guvernării de dreapta", iniţiată de PSD i-a plictisit ingrozitor ieri pe senatorii şi deputaţii reuniţi in şedinţă comună pentru a asista la citirea ei.



Moţiunea de cenzură "1000 de zile de haos - Sfărşitul guvernării de dreapta", iniţiată de PSD i-a plictisit ingrozitor ieri pe senatorii şi deputaţii reuniţi in şedinţă comună pentru a asista la citirea ei.

Şedinţa de plen nu a inceput la 9:30 aşa cum fusese programată, ci cu o jumătate de oră mai tărziu, făcăndu-i pe miniştri şi pe premier să aştepte. Prezidată de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, ea a debutat cu solicitarea senatorului PRM Gheorghe Funar de a se face apel nominal, contrariat de faptul că se anunţase prezenţa a 306 parlamentari, in timp ce scaunele din sală erau in mare parte goale. "Există o mare diferenţă intre semnăturile de pe hărtie şi prezenţa din sală unde, ochiometric pot spune că nu sunt mai mult de 100 de senatori şi deputaţi", a arătat Funar. "Au mai intărziat pe la căte o cafea", a explicat Văcăroiu absenţa aleşilor din sală.Cvorumul a fost refăcut. In cele din urmă, senatorul PSD Cristian Diaconescu insărcinat cu citirea moţiunii a urcat la tribună. Şi a citit textul moţiunii doar pentru el. Cei 190 de aleşi prezenţi in sală, pe numărate, au format bisericuţe-bisericuţe, s-au plimbat de la o bancă la alta sau au făcut revista presei. Senatorul PSD Ion Iliescu a lipsit. La fel şi cei apropiaţi lui.


TÊTE À TÊTE. Aşezaţi in aceeaşi bancă, Adrian Năstase şi senatorul liberal Norica Nicolai au format "un cuplu" inedit. Ei au stat la poveşti de la inceputul şedinţei şi pănă la sfărşit. "Nimic special", a spus Năstase la finalul şedinţei. "Am stat impreună pentru că am fost colegi. Foarte puţină lume ştie că eu şi Adrian Năstase ne cunoaştem din 1979, iar in momentul in care eu am ajuns in Facultatea de Drept ca asistentă, dumnealui era profesor la o disciplină publică. Mi-a povestit despre vizita in Israel", a venit şi explicaţia Noricăi Nicolai. Cei doi nu au fost singurii care au stat la taifas. In banca peremistului Mircea Ifrim s-au aşezat pe rănd ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi apoi cel al Educaţiei, Cristian Adomniţei, poate pentru ceva sfaturi. Peremistul Marcu Tudor i-a ţinut o prelegere pesedistei Rovana Plumb. Bogdan Olteanu s-a intreţinut cu Miron Mitrea in spatele scaunelor de la prezidiu. Democratul Cristian Rădulescu a stat tot timpul aplecat peste bancă să poată vorbi cu Vasile Blaga, aflat pe un alt rănd. Iar textul moţiunii nu se mai termina... Şi lui Bogdan Olteanu i-au cedat nervii şi a părăsit sala. In banca ministerială, aproape plină, premierul Tăriceanu se intreţinea şi el, de zor, gesticulănd, cu Varujan Vosganian. In cele din urmă, Cristian Diaconescu s-a oprit. Aplauze pentru moţiune... sau pentru că s-a terminat prezentarea ei. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a dat asigurări că social-democraţii sunt pregătiţi "cu mic cu mare" să voteze moţiunea de cenzură săptămăna viitoare.


×
Subiecte în articol: politic