x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PLUS: Este fals că guvernul PNL a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE

PLUS: Este fals că guvernul PNL a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE

28 Oct 2020   •   15:39
PLUS: Este fals că guvernul PNL a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE

Alin Cristian Mituța, lider PLUS și fost șef de cabinet al fostului premier Dacian Cioloș, spune că este falsă informația publicată de PNL, potrivit căreia a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE: „Cea mai mare rată rămâne în continuare cea din 2016”.

„PNL ne spune într-o serie de advertoriale de campanie publicate azi că a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE. Este fals”, scrie pe Facebook Alin Cristian Mituța.

El afirmă că datele publice ale Ministerului Finanțelor relevă că Guvernul Orban a absorbit până la 30 septembrie 2020 suma de 4.9 miliarde de euro, „asta în condițiile în care regulile de alocare a banilor europeni au fost relaxate la maxim de UE pe fondul crizei Covid”.

„Cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene rămâne în continuare cea din 2016, când guvernul Cioloș a adus în țară 7.3 miliarde de euro”, conchide Mituța.

 

 

×
Subiecte în articol: Alin Cristian Mituța