Considerand ca Executivul s-a dovedit 'incapabil' si 'absent' in gestionarea protestelor si 'vinovat' de cauzele si desfasurarea acestora, liberalii au cerut luni demisia Guvernului Boc. 'Constatand disolutia autoritatii de stat, incapacitatea autoritatilor de la cel mai inalt nivel de a-si face datoria, PNL a decis sa ceara demisia imediata a Guvenului Boc, care, peste conducerea Jandarmeriei, peste conducerea Ministerului de Interne, s-a dovedit incapabil si absent in toate aceste zile in fata unor evenimente din ce in ce mai serioase', a declarat luni Crin Antonescu.
El a atras totodata atentia asupra posibilelor incercari de diversiune care 'incearca sa creeze confuzie intre miscarile de protest cu oameni de calitate, cu comportament perfect civilizat, perfect pasnic – manifestari care au avut loc in toata tara – si manifestarile unor huligani, unor vandali, unor oameni care sunt certati cu legea si care trebuie sa fie pedepsiti de catre lege'.
Tot luni, conducerea PNL l-a mandatat pe Crin Antonescu sa discute in USL organizarea unui 'amplu miting' si a unui mars de protest in Bucuresti, in zilele urmatoare. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru Mediafax ca USL trebuie sa evite posibilitatea ca actuala putere sa acuze opozitia pentru transformarea manifestatiilor in actiuni violente. Ponta a precizat ca declaratia lui Crin Antonescu privind organizarea unui miting a fost facuta in urma unor discutii la nivelul conducerii USL si ca liderii opozitiei nu au stabilit o data precisa pentru eventuale manifestatii.
Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat luni ca solicitarea de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare in care sa se discute despre situatia politica si reactia autoritatilor la manifestatii a fost depusa la conducerile celor doua Camere ale Legislativului. El a precizat ca PNL a cerut reunirea comuna a Camerelor pentru a discuta situatia politica. Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de presedintii acestora. Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face in scris si va cuprinde ordinea de zi propusa, precum si perioada de desfasurare a sesiunii. Neaprobarea de catre Camera a ordinii de zi solicitate impiedica tinerea sesiunii extraordinare.