x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL cere demisia imediată a Guvernului

PNL cere demisia imediată a Guvernului

de Gabriela Antoniu    |    15 Ian 2012   •   21:00
PNL cere demisia imediată a Guvernului

Considerand ca Executivul s-a dovedit 'incapabil' si 'absent' in gestionarea protestelor si 'vinovat' de cauzele si desfasurarea acestora, liberalii au cerut luni demisia Guvernului Boc. 'Constatand disolutia au­to­ri­tatii de stat, incapacitatea au­to­ri­ta­tilor de la cel mai inalt nivel de a-si face datoria, PNL a decis sa ceara de­misia imediata a Guvenului Boc, care, peste conducerea Jandarmeriei, peste conducerea Ministerului de In­ter­ne, s-a dovedit incapabil si absent in toate aceste zile in fata unor evenimente din ce in ce mai serioase', a declarat luni Crin Antonescu.

El a atras totodata atentia asupra posibilelor incercari de diversiune care 'incearca sa creeze confuzie intre miscarile de protest cu oameni de calitate, cu comportament perfect civilizat, perfect pasnic – manifestari care au avut loc in toata tara – si manifestarile unor huligani, unor vandali, unor oameni care sunt certati cu legea si care trebuie sa fie pedepsiti de catre lege'.

Tot luni, conducerea PNL l-a mandatat pe Crin Antonescu sa discute in USL organizarea unui 'amplu miting' si a unui mars de protest in Bucuresti, in zilele urmatoare. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru Mediafax ca USL trebuie sa evite posibilitatea ca actuala putere sa acuze opozitia pentru transformarea manifestatiilor in actiuni violente. Ponta a precizat ca declaratia lui Crin Antonescu privind organizarea unui miting a fost facuta in urma unor discutii la nivelul condu­cerii USL si ca liderii opozitiei nu au stabilit o data precisa pentru eventuale manifestatii.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat luni ca solicitarea de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare in care sa se discute despre situatia politica si reactia autoritatilor la manifestatii a fost depusa la conducerile celor doua Camere ale Legislativului. El a precizat ca PNL a cerut reunirea comuna a Camerelor pentru a discuta situatia politica. Camera Deputatilor si Se­natul se intrunesc si in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de presedintii acestora. Ce­rerea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face in scris si va cuprinde ordinea de zi propusa, precum si perioada de desfasurare a sesiunii. Neaprobarea de catre Camera a ordinii de zi solicitate impiedica tinerea sesiunii extraordinare.

×