x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL face “reformă” înainte de alegeri: Oltean, uns şef la Bistriţa

PNL face “reformă” înainte de alegeri: Oltean, uns şef la Bistriţa

de Marius Gîrlașiu    |    03 Aug 2016   •   17:09
PNL face “reformă” înainte de alegeri: Oltean, uns şef la Bistriţa
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, deputatul PNL Ioan Oltean a fost validat de la centru în funtea organizaţiei judeţene a liberalilor din Bistriţa-Năsăud. Pentru Oltean, veştile bune se opresc aici. DNA va cerceta într-un nou dosar mita de 600.000 de euro pe care deputatul ar fi primit-o în curtea unei biserici din Chitila.

Liberalii au ignorat criteriile de integritate şi l-au validat în componenţa noului Biroul Politic Judeţean al organizaţiei din Bistriţa-Năsăud pe deputatul Ioan Oltean, trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale acordate de ANRP. În noiembrie anul trecut, Oltean era acuzat de procurorii DNA că ar fi încasat o mită de 600.000 în curtea unei biserici din Chitila. Banii ar fi fost daţi de omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionarul echipei de fotbal CSU Craiova, pentru ca Oltean să intervină pe lângă protejata sa, Crinuţa Dumitrean, pentru ca şefa ANRP de la acea vreme să-i aprobe afaceristului o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti. Fost PDL-ist, Oltean a fost propus să facă parte din conducerea filialei de către noul preşedinte al liberalilor bistriţeni, Robert Sighiartău, un tânăr de doar 27 de ani, iar şefii de la centru au aprobat fără probleme solicitarea, în ciuda problemelor penale ale deputatului.

DNA a uitat de sacul cu bani

Pentru Ioan Oltean, decizia luată de şefii liberali din Modrogan vine după ce săptămâna trecută DNA l-a trimis în judecată alături de fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean şi de deputatul Cătălin Teodorescu. Faţă de acuzaţiile aduse de procurori în urmă cu nouă luni, în noiembrie 2015, Oltean va fi judecat deocamdată doar pentru acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, nu şi pentru trafic de influenţă. Asta pentru că procurorii DNA au disjuns în cazul său un alt dosar, unul separat, în care vor căuta probe solide în povestea sacului cu 600.000 de euro primit de liberal în Casa Domnului. Cel care l-a denunţat pe Oltean la DNA este chiar fostul paroh al Bisericii din Chitila care le-a spus procurorilor că şoferul lui Mihai Rotaru ar fi venit în curtea lăcaşului de cult cu un sac plin cu bani, pe care i l-ar fi dat lui Ioan Oltean. Denunţul a fost făcut în aprilie 2015, când faţa bisericească se afla după gratii, unde executa o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru corupţie.

 

Diana Tuşa, deputat PNL: "Noi am venit cu nişte reguli pe care le-am încălcat, am venit cu înnoirea clasei politice, cu cotele de gen şi noi am fost primii care le-am încălcat”

×