x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL îl susţine pe Mircea Geoană

PNL îl susţine pe Mircea Geoană

24 Noi 2009   •   00:00

Biroul Permanent Central al PNL a decis, în unanimitate, susţinerea preşedintelui PSD, Mircea Geoană, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat că susţinerea va exista în condiţiile în care se va negocia şi semna un acord politic.



Partidul Naţional Liberal vrea o majoritate parlamentară constituită care să conducă un guvern condus de primarul Sibiului, Klaus Iohannis. "Obiectivele propuse pentru viitoarea majoritate guvernamentală sunt scoaterea României din criza politică, economică şi morală", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a menţionat că deciziile luate de PNL au la bază constatarea "crizei morale, politice şi sociale" care s-a instalat în România.

El a mai spus că a discutat cu UDMR despre susţinerea unui Guvern Iohannis. Conducerea PNL a adoptat o declaraţie politică în acest sens şi l-a mandatat pe liderul Crin Antonescu să se ocupe de aceste negocieri şi să parafeze o eventuală alianţă politică cu PSD şi UDMR.

Preşedintele PNL a estimat că respectivele înţelegeri ar putea fi încheiate în cursul acestei zile. Antonescu a anunţat că se va implica, personal, în turul doi pentru a promova candidatura social-democratului Mircea Geoană dacă acest acord politic va fi semnat.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, va coordona negocierile cu PSD, în timp ce liberalul Relu Fenechiu a fost însărcinat că coordoneze negocierile privind programul de guvernare.


×
Subiecte în articol: alegeri 2009