x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL îşi vrea primarii înapoi. Traseiştii au uşa deschisă

PNL îşi vrea primarii înapoi. Traseiştii au uşa deschisă

de Marius Gîrlașiu    |    18 Aug 2015   •   22:54
PNL îşi vrea primarii înapoi. Traseiştii au uşa deschisă
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Liberalii vor să-i reprimească în partid pe edilii care au migrat la PSD în urma „ordonanţei traseiştilor” dinaintea alegerilor prezidenţiale. „Vom face totul să-şi piardă funcţiile”, ameninţa, anul trecut, Alina Gorghiu, după ce ordonanţa lui Dragnea a fost declarată neconstituţională la CCR. Treseiştii şi-au păstrat funcţiile.

Peste cinci mii de aleşi locali, dintre care 5 alte partide prin Ordonanţa 55/2014, cunoscută popular ca „Ordonanţa traseiştilor”. Liberalii au pierdut atunci 265 de primari şi au câştigat doar şase. Social-democraţii au „racolat” astfel 436 de primari, adică 79% din totalul celor care au făcut traseul între partide. După ce a fost contestată la CCR de către PNL şi PDL şi declarată mai apoi neconstituţională, liberalii au sărit ca arşi. „PNL va face tot ce îi stă în putinţă ca aleşii care au migrat să îşi piardă mandatele”, tuna Alina Gorghiu, anul trecut, după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis că migratorii îşi vor păstra mandatele. Acum, cu alegerile locale şi parlamentare din 2016 la uşă, liberalii vor să le deschida usa primarilor care i-au tradat anul trecut. 

„Vor fi primari care au plecat pe OUG 55 şi care vor dori să se întoarcă în PNL. Trebuie analizat caz cu caz. Acolo unde merită, în funcţie de motivele care au stat la baza plecării lor, ar putea fi reprimiţi în PNL”, a ai PNL susţine că „e posibil să-i primim înapoi pe cei care se mai bucură de credibilitatea cetăţenilor, cei care au plecat pentru finanţarea obiectivelor din localitate”.

Ordonanţa 55/2014, emisă de Guvern în august anul trecut, le permitea aleşilor locali să migreze la alte partide, timp de 45 de zile, fără să-şi piardă mandatul. Aleşii locali s-au putut transfera la alt partid până pe 17 octombrie. CCR a declarat ordonanţa neconstituţională.
 

×