PNL va vota în plenul Camerei Deputaţilor cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, susţinând că legislativul nu trebuie să fie scut pentru cei asupra cărora planează suspiciuni de corupţie.
Potrivit unui comunicat, cei şase deputaţi ai PNL din Comisia juridică au votat, luni, în favoarea solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Aurelian Popescu.
"Astfel, din cele 7 (şapte) voturi pentru încuviinţare, 6 (şase) au aparţinut deputaţilor PNL. Şi de această dată, reprezentanţii PNL au considerat că justiţia trebuie să se facă în sala de judecată, şi nu în Parlament. În plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţa consacrată acestui subiect, PNL va fi consecvent şi va vota cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a domnului deputat Florin Aurelian Popescu", se arată în documentul citat.
În opinia liberalilor, actul de justiţie trebuie să fie unul ferit de ingerinţele politicului, iar legislativul nu trebuie să fie scut pentru cei asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, indiferent că aceştia se numesc Cosma, Popescu sau oricare alt nume.
"PSD ne-a obişnuit cu atitudinea de a face zid în jurul celor acuzaţi de fapte de corupţie, iar astăzi am asistat la un front comun făcut cu oamenii lui Traian Băsescu în sprijinul unui apropiat al Elenei Udrea. Este clar că PSD are propria agendă, care vizează apărarea baronilor, fapt evident pentru PNL din momentul în care parlamentarii PSD au scos din sertar Legea amnistiei. Dacă n-ar fi existat opoziţia PNL, astăzi, această lege ar fi fost în vigoare, cu toate consecinţele ei", mai susţin liberalii.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în baza votului, va da un raport către Biroul Permanent împotriva solicitării ministrului Justiţiei cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, a declarat luni preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.
El a precizat că dintre cei 23 de deputaţi prezenţi la şedinţa comisiei (din 27) 15 au votat împotriva cererii, şapte în favoarea acesteia şi unul s-a abţinut.