x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNRR va fi prezentat astăzi în Parlament

PNRR va fi prezentat astăzi în Parlament

26 Mai 2021   •   09:10
PNRR va fi prezentat astăzi în Parlament
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu va prezenta în Parlament, miercuri, de la ora 13.00, Planul Național de Redresare și Reziliență, iar partidele parlamentare își vor putea prezenta poziția cu privire la proiect, a anunțat preșeintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Birourile Permanente Reunite au hotărât convocarea plenului camerelor reunite pentru miercuri, la ora 13.00. Pe ordinea de zi vor fi doar două puncte: prezentarea Planului Național de Reziliență și Recuperare, cu intervenții din partea grupurilor parlamentare, pe baza reprezentării în Parlament. La punctul doi - ratificarea tratatului, Euroatomului, o ratificare care este extrem de importantă pentru că ratificarea trebuie făcută în fiecare țară și de acest moment depinde când Comisia Europeană poate realiza împrumutul”, spune Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților spune că nu va fi o dezbatere, ci grupurile își vor prezenta pozițiile.

Premierul va avea la dispoziție 60 de minute, din care își poate păstra și timp la final pentru a da anumite răspunsuri.

„PNRR va fi pus pe masa Comisiei (Europene - n.r.) în timpul convenit”, conchide Ludovic Orban.

Dacă miercuri în Parlament prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară, anunța președintele PSD, Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PNR