x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre: România transmite Europei și lumii un mesaj clar

Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre: România transmite Europei și lumii un mesaj clar

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   12:00
Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre: România transmite Europei și lumii un mesaj clar
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la inaugurarea podului peste Dunăre, că România transmite Europei și lumii un mesaj clar.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la inaugurarea podului peste Dunăre, că România transmite Europei și lumii un mesaj clar.

„Celebrăm astăzi munca serioasă, de bună calitate, prin inaugurarea acestui pod, spectaculos de altfel, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar: că vrem, știm și mai ales putem să ne cunstuim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră”, așa și-a început premierul discursul al inaugurare.

Marcel Ciolacu a afirmat despre pod că este un exemplu în multe privințe: „este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaționale într-o lume modernă și plină de provocări. Un consorțiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români. Firmele noastre au participat cu sute de oameni și mii de mașini, utilaje, macarale și tehnologie diversificată. Este și un model de investiție publică majoră cu un uriaș efect multiplicator: cele 500 de milioane de euro învestite în mare parte s-au întors în economia românească, mai ales în această regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajați de la companii din județe precum Brăila, Tulcea și Galați pe Raul care au lucrat și lucrează la finalizarea întregului obiectiv”.

Podul leagă județele Brăila și Tulcea, dar asigură și legătura dintre provinciile Muntenia, Dobrogea și Moldova. Unul dintre picioarele podului se află aproape de intrarea în orașul Brăila și la doar 10 kilometri de orașul Galați.

Potrivit autorităților române, obiectivul de la Brăila este cel mai lung pod suspendat din România și al treilea din Europa ca dimensiune. De asemenea, podul este cea mai înaltă construcție din România și cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în țară.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pod ciolacu dunăre