x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

23 Mar 2005   •   00:00

24 MARTIE 2005

Intalnire - Dan Voiculescu invita ziaristi la Londra

Liderul deputatilor umanisti, Daniela Popa, a dezmintit ieri, intr-o conferinta de presa, zvonul aparut in mass-media conform caruia presedintele PUR, Dan Voiculescu, ar fi bolnav si s-ar afla la Londra pentru a se trata. Daniela Popa a precizat ca Dan Voiculescu se afla la Londra pentru a-si pregati doctoratul, si nu pentru ca este bolnav. Liderul PUR si-a exprimat disponibilitatea de a invita la Londra cunoscuti analisti politici si ziaristi pentru o intalnire informala si o conferinta de presa.

Fiscalitate - Ionut Popescu, atacat de UDMR

Cu o zi inaintea adoptarii de catre Executiv a unei ordonante de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, liderii UDMR au iesit la rampa impotriva ministrului Finantelor Publice, Ionut Popescu. Senatorul UDMR Puskas Balint a declarat ieri ca Uniunea nu poate aprecia daca anuntatele mariri de impozite sunt "benefice sau nu", si asta pentru ca "nu ne-au fost prezentate calculele, impactul financiar asupra bugetului". De asemenea, presedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat impotriva maririi nivelului de impozitare pentru activitatile culturale. "Nu putem fi de acord ca aceste activitati sa fie considerate subiect al economiei de piata", a spus liderul UDMR. (Arthur Suciu)

Prezidentiabili - Au cheltuit mai mult decat declara

Asociatia Pro Democratia (APD) a sustinut ieri ca in campania electorala pentru prezidentialele din toamna Adrian Nastase ar fi cheltuit, pentru reclama stradala si in presa, 3.215.533 de dolari, in timp ce la Curtea de Conturi a declarat 910.952 de euro. Nastase mai este acuzat ca a depasit cu aproape un milion de dolari plafonul maxim admis prin lege pentru propaganda electorala: 2.349.545 de dolari. Si Traian Basescu este acuzat de APD ca a cheltuit 2.080.131 de dolari, in timp ce la Curtea de Conturi a declarat costuri de 1.494.546 de dolari. In schimb, C.V. Tudor a declarat Curtii de Conturi mai multi bani decat a cheltuit: 403.652 de dolari, fata de 205.951 de dolari.

Vot uninominal - PUR a strans 74.594 de semnaturi

Umanistii au strans pana in prezent 74.594 de semnaturi in sprijinul introducerii votului uninominal, a anuntat ieri liderul deputatilor umanisti, Daniela Popa. Ea a spus ca singurul proiect de lege privind introducerea votului uninominal apartine PUR, desi initiativa a fost revendicata si de alte partide. Daniela Popa a mai anuntat ca, incepand de ieri, noul purtator de cuvant al PUR este deputatul Bogdan Ciuca.
×
Subiecte în articol: politic dolari