x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Politicieni sub lupă: "Nu contează lungimea, ci grosimea… pistei, ha, ha, ha” (Din ciclul "Ridică-ne la cer")

Politicieni sub lupă: "Nu contează lungimea, ci grosimea… pistei, ha, ha, ha” (Din ciclul "Ridică-ne la cer")

de Cristinel C. Popa    |    04 Apr 2012   •   12:38
Politicieni sub lupă: "Nu contează lungimea, ci grosimea… pistei, ha, ha, ha” (Din ciclul "Ridică-ne la cer")

Nu conteaza lungimea. Trebuie sa fie groasa. Groasa, groasa, eventual jucausa, ar putea veni completarea. Pista. De ea este vorba, pista aeroportului Iasi. Nu, nu e un banc cu politicieni! Observatia mentionata vine din partea unei femei-politician si a fost facuta in sedinta de astazi a Consiliului judetean Iasi.

Sedinta in care a fost dezbatuta eterna problema a modernizarii unicei cai de comunicare aeriana a capitalei Moldovei cu restul lumii, o cale destul de mica si deloc jucausa, nefiabila mai precis. Consilierul judetean cu pricina dorea astfel sa-si puna in valoarea cunostintele dobandite in minutele pretioase de navigare pe Internet pe tema respectiva. La emiterea punctului sau de vedere, majoritatea celor prezenti a izbucnit in ras glumindu-se (pe la colturi) pe seama experientei in cu totul alte domenii a colegei lor. In acel punct sedinta parea ca aluneca incet dar sigur spre derizoriu; insa au fost si momente importante, patrunse de un sincer patriotism local, dezbaterea avand mai mult conotatii politice.

Cum a fost cel in care senatorul PDL Dumitru Oprea intr-un moment de emotie maxima a sugerat cum ca, "consilierii ar putea fi ridicati la cer" daca voteaza cum trebuie. La care s-a raspuns: ajungem si acolo, insa pe rand.
Cum s-a ajuns aici? Pentru ca Iasiul, "capitala' istorica a Romaniei sa nu aiba in continuare de pierdut in batalia economica dusa cu celelalte orase mari ale tarii s-a propus prelungirea actualei piste a urbei de la 1800 de metri la 2400 de metri, solutie care a cazut la vot. Problema aeroportului din Iasi este una foarte veche, din diferite motive, teren, exproprieri, contracte, de fapt interese de grup au facut sa fie amanate an dupa an lucrarile de modernizare.

Asa incat unica cale de acces aeriana a Iasiului ar putea fi chiar inchisa. In mod normal in septembrie autoritatile in domeniu ar trebui sa prelungeasca viza de functionare. La furtunoasa si plina de picanterii intalnire de la Iasi au asistat alaturi de consilierii judeteni si o parte dintre parlamentarii locali. Mai mult, a participat, fara a aduce decat mici lamuriri si prea putin succes si un consilier de la Ministerul Transporturilor, care nu a putut decat sa constate sterilitatea unor discutii si certuri care de ani si ani nu au dus la nimic bun pentru Iasi.

"De vina este PSD-ul ca s-a opus!", "Ba nu, PDL-ul ca a tergiversat totul de ani si ani si mai este si la guvernare", se arunca in sala vina de la o formatiune politica la alta. "Singurii care pierd sunt alegatorii". Ei sunt de fapt principalii vinovati.

×