x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Alianţa dintre PSD şi ACD trebuie făcută până la 1 martie

Ponta: Alianţa dintre PSD şi ACD trebuie făcută până la 1 martie

21 Ian 2011   •   15:14

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Bistriţa, că alianţa cu PNL şi PC trebuie încheiată cel târziu până la data de 1 martie, spunând că, în caz contrar, aceasta riscă să nu se mai realizeze.

"Boală lungă, moarte sigură. Până la 1 martie ne hotărâm: ori facem alianţa, ori nu o mai facem. Dacă o ţinem mult prea mult, după aceea domnul Antonescu o să fie întrebat mereu de ce a zis Ponta şi eu o să fiu mereu întrebat de ce a zis domnul Antonescu. Aşa că până la 1 martie cred că e un termen absolut necesar", a apreciat liderul PSD.

Victor Ponta a precizat că decizia finală în legătură cu această alianţă va fi luată în forurile statutare ale PSD, intenţia fiind de a nu sacrifica un proiect politic naţional 'pentru o problemă locală sau personală'.

"Pentru mine, fiecare organizaţie este importantă. Nu vreau să facem niciun fel de gest politic care până la urmă să dezavantajeze o organizaţie judeţeană. În acelaşi timp, însă, nici nu o să sacrificăm un proiect naţional doar pentru o problemă locală sau personală", a spus Ponta.

În ceea ce priveşte viitoarele liste de candidaţi ale alianţei PSD - ACD, Victor Ponta spune că acestea vor fi decise de opţiunea electoratului, chiar dacă, în alianţă, PSD şi PNL sunt considerate părţi egale.

"Concurenţa nu este între PSD şi PNL, concurenţa este între opoziţie, care înseamnă PSD-PNL, şi cei care sunt acum la putere, motiv pentru care categoric suntem două părţi egale şi aşa am fost de la începutul discuţiilor. Nu vorbim aici de procente sau de vot, asta oamenii vor decide, la vot, dar avem interesul comun de a prezenta cei mai buni candidaţi, care să fie aleşi de oameni. În rest, în tot ceea ce ţine de desemnare, suntem de acord şi nu trebuie să ne oprim de orgolii sau de sentimente de 'noi suntem mai mari, ei sunt mai mici, ei stau mai bine, noi stăm mai prost'. Sunt absolut de acord şi am fost de acord că suntem două părţi egale, că principiul acestei egalităţi este un principiu corect şi că, dincolo de asta, vom desemna împreună candidaţii pe care oamenii vor să îi voteze. Nu este suficient ca un candidat să fie dorit de mine sau de Crin Antonescu, trebuie să fie dorit şi votat de oameni", a mai declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a susţinut că, dacă PSD şi ACD vor reuşi să formeze viitoarea guvernare, Executivul va fi format pe principii paritare, însă la alegerile locale candidaţii vor fi desemnaţi prin sondaje.

"Domnul Antonescu nu a vorbit decât de un principiu, în care şi noi credem. Dar al doilea principiu în care credem şi noi şi PNL este voinţa oamenilor, altfel degeaba stabilim noi. De exemplu, dacă vom forma un guvern, acel guvern va fi unul pe criterii paritare. În ceea ce priveşte alegerile, acolo noi nu putem stabili, pentru că oamenii decid lucrul acesta", a explicat Ponta.

Victor Ponta a participat vineri, la Bistriţa, la o întâlnire cu reprezentanţii filialelor din Transilvania ale PSD, ocazie cu care preşedinţii acestor organizaţii s-au declarat de acord, în principiu, cu viitoarea alianţă dintre PSD, PNL şi PC.

×