x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: ANRP a plătit 800 milioane de Euro pentru consultanţă, USL cere comisie de anchetă la Senat

Ponta: ANRP a plătit 800 milioane de Euro pentru consultanţă, USL cere comisie de anchetă la Senat

de Mediafax    |    17 Apr 2012   •   12:10
Ponta: ANRP a plătit 800 milioane de Euro pentru consultanţă, USL cere comisie de anchetă la Senat

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca ANRP ar fi platit pentru consultanta suma de 800 de milioane de Euro unor firme din Bistrita si din Cluj, iar USL va cere, la Senat, in conditiile in care spera sa detina majoritatea, infiintarea unei comisii de ancheta asupra activitatii agentiei.

"Sunt trei senatori din arcul guvernamental care sunt la fel de ingroziti ca si noi de nivelul fraudelor comise la Autoritatea Nationala pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP). Se pare ca 800 de milioane de Euro au fost platiti de catre ANRP pentru consultanta unor firme din Bistrita si Cluj. Acolo se face consultanta adevarata si o sa fiti foarte uimiti de faptul ca zootehnistii sunt foarte buni la consultanta, ca si la modificarea Constiutiei. Am tot respectul pentru zootehnisti, dar nu vreau sa-mi faca Constitutia si nici sa-mi dea consultanta pentru restituirea proprietatilor", a spus Ponta.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca, in conditiile in care opozitia spera sa detina majoritatea la Senat, va cere infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara asupra activitatii ANRP, incepand cu data de 1 ianuarie 2009.

Guvernul vrea sa limiteze la 15% din valoarea reala a bunului in cazul despagubirilor care vor fi platite de stat fostilor proprietari pentru proprietatile nationalizate si sa elimine posibiliatate restituirii in natura.

De asemenea, plata se va face esalonat pe o perioada intre 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decadere si stabilit la maximum 90 zile.

Vineri, premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit, la Guvern, cu ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, si cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru noi discutii despre proiectul care limiteaza despagubirile pentru imobilele nationalizate, inainte ca documentul sa fie aprobat de Executiv.

Proiectul ar putea fi aprobat in sedinta de saptamana aceasta a Guvernului si transmis Parlamentului pentru dezbatere in procedura de urgenta, au declarat surse oficiale.

Guvernul analizeaza varianta ca viitorul proiect de lege privind despagubirile pentru proprietatile nationalizate sa prevada restituirea in natura pentru dosarele deja depuse la ANRP, cu stabilirea unui termen pana la care mai pot fi depuse dosare care sa fie solutionate tot cu retrocedari in natura.

×
Subiecte în articol: anpr anpr consultanta