x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta anunţă acelaşi buget ca în 2012 pentru un Parlament cu 90 de aleşi în plus

Ponta anunţă acelaşi buget ca în 2012 pentru un Parlament cu 90 de aleşi în plus

10 Dec 2012   •   22:53
Ponta anunţă acelaşi buget ca în 2012 pentru un Parlament cu 90 de aleşi în plus
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a anunţat că Parlamentul va avea acelaşi buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut, în urma alegerilor, de la 470 la 580 persoane. Preşedinţia va avea, ca şi Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.

Primul ministru a declarat că fixarea bugetului Parlamentului la nivelul din acest an în presupune acordarea unor salarii mai mici sau acceptarea unor sume forfetare ori cheltuieli reduse.

"Îi felicit pe toţi noii parlamentari, dar le dau o veste: bugetul pe 2013 al Parlamentului va rămâne identic cu cel din 2012. Adică, exact cu aceiaşi bani, Camera Deputaţilor şi Senatul trebuie să se gospodărească. Asta înseamnă că, probabil, parlamentarii vor avea salarii sau sume forfetare mai mici sau cheltuieli mai mici. Important este că mi se pare şi consider anormal şi inacceptabil ca Parlamentul să aibă un buget mai mare doar pentru că are un număr mai mare de parlamentari. Deci, sunt mai mulţi parlamentari, nu mai pot fi reduşi acum, însă bugetul va rămâne acelaşi. Deci, cu aceeaşi bani din 2012, de la 470 trebuie să se gospodărească 580", a spus Ponta la RTV.

Ponta spune că, aidoma Guvernului şi Parlamentului, şi Preşedinţia va trebui să fie mai închisă la buzunare şi a dat ca exemplu de risipă a banilor publici faptul că la nivelul Preşedinţiei se închiriază "ditamai" avionul Tarom cu 100 locuri, care stă pe pistă trei zile aşteptând un singur om, în timp ce el, ca prim-ministru, apelează la cursele de linie ale companiei aeriene.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget parlament economii