x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Ar fi extraordinar de bine ca UDMR să nominalizeze o femeie la Ministerul Culturii

Ponta: Ar fi extraordinar de bine ca UDMR să nominalizeze o femeie la Ministerul Culturii

de Agerpres    |    14 Iul 2014   •   21:48
Ponta: Ar fi extraordinar de bine ca UDMR să nominalizeze o femeie la Ministerul Culturii

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la RTV, că ar fi extraordinar de bine ca UDMR să nominalizeze o femeie pentru portofoliul de la Ministerul Culturii şi că ar dori cât mai multe doamne în cadrul Guvernului, întrucât acestea dincolo de profesionalism asigură şi mai multă linişte, fiind mai puţin pătimaşe politic decât bărbaţii.

"Am discutat cu domnul Kelemen despre faptul că-şi va înceta mandatul la 1 august, că urmează să-mi facă o propunere, este poziţia care le aparţine. Întotdeauna, şi cu PSD-ul am vorbit intern, aş vrea mai multe doamne în Guvern, pentru că s-a dovedit că acolo unde sunt doamne nu e doar profesionalism, e şi mai multă linişte", a declarat premierul întrebat la RTV dacă există la acest moment o propunere pentru funcţia de ministru al Culturii în locul lui Kelemen Hunor.

Întrebat dacă Guvernul României ar putea include o femeie vicepremier, având în vedere că pe lângă poziţia de ministru al Culturii, UDMR deţine în Executiv şi pe cea de viceprim-ministru, Ponta a spus: "Ar fi extraordinar de bine".

"Şi sunt convins că UDMR are, ştiu eu câteva doamne care sunt şi foarte bune profesional şi care şi din punct de vedere politic ajută la echilibru. Sunt mai puţin pătimaşe decât bărbaţii", a mai spus premierul.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în discuţia de luni, de la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta l-a informat pe acesta că Uniunea va face după 1 august nominalizarea pentru Ministerul Culturii, până la acea dată urmând ca el să ducă mai departe treburile curente ale instituţiei.

"Am avut o întâlnire cu premierul, am spus că de la 1 august mă retrag din Executiv. Până atunci duc treburile curente ale ministerului mai departe şi pregătim rectificarea bugetară. După 1 august vom avea o nominalizare pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii", a afirmat Kelemen, care a anunţat vineri că va demisiona din funcţiile din Guvern.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor udmr ministrul culturii