x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îi răspunde lui Băsescu: Doar 100-150 parlamentari şi-ar depune mandatul. Restul ar putea promova o moţiune de cenzură

Ponta îi răspunde lui Băsescu: Doar 100-150 parlamentari şi-ar depune mandatul. Restul ar putea promova o moţiune de cenzură

25 Ian 2013   •   22:12
Ponta îi răspunde lui Băsescu: Doar 100-150 parlamentari şi-ar depune mandatul. Restul ar putea promova o moţiune de cenzură
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

O solicitare ca toţi cei aproape 600 parlamentari să depună mandatul, pentru demisia preşedintelui Băsescu şi comasarea alegerilor prezidenţiale cu europarlamentarele, ar avea efect doar la 100-150 parlamentari şi ar putea genera chiar o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, afirmă premierul Victor Ponta, într-o emisiune la B1 TV.

El a apreciat că ideea ca toţi parlamentarii să îşi depună mandatul nu este una raţională, dar a precizat că nu a renunţat la varianta comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, fiind convins că preşedintele Traian Băsescu a supralicitat atunci când a răspuns acestei propuneri.

Ponta a arătat că discuţia pe această temă va continua "la calm" şi că se poate ajunge la o concluzie, ca în orice negociere politică.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu are încă o opţiune în privinţa comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, însă a spus că el este gata să-şi depună mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, pentru alegeri simultane prezidenţiale şi parlamentare.

Preşedintele Băsescu a susţinut că soluţia o reprezintă "demisia simultană a preşedintelui şi a Parlamentului", după revizuirea Constituţiei, în spiritul referendumului din 2009 privind trecerea la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de membri.


×