x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Băsescu nu este şeful DNA să ceară rediscutarea cazurilor Dobre şi Borbely

Ponta: Băsescu nu este şeful DNA să ceară rediscutarea cazurilor Dobre şi Borbely

12 Noi 2012   •   13:48
Ponta: Băsescu nu este şeful DNA să ceară rediscutarea cazurilor Dobre şi Borbely
Sursa foto: Intact Images

Traian Băsescu nu este şeful DNA pentru a solicita rediscutarea în plenul Camerei Deputaţilor a cazurilor Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, a declarat luni preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

'Cred că trebuie să existe o cerere în acest sens, că nu preşedintele este cel care sesizează Parlamentul. Preşedintele înseamnă că are nevoie de un consilier juridic. Trebuie să ceară DNA chestia asta, nu preşedintele. Preşedintele, din câte ştiu eu, nu este şeful DNA, deci trebuie să ceară DNA-ul. Nu poate preşedintele să ceară în numele DNA-ului acest lucru', a subliniat Ponta, într-o conferinţă susţinută după şedinţa USL.

El a precizat că trebuie să existe o cerere din partea DNA pentru ca aceste cazuri să fie discutate de deputaţi.

'Trebuie să existe cererea. Cum să discuţi ceva dacă nu ai cerere? (...) Nu există o cerere din câte ştiu eu, poate că există şi ştie preşedintele, dar din câte ştiu eu nu există o solicitare în acest sens. Soluţia este să existe o nouă solicitare, ori nu cred eu că poate să o facă preşedintele în numele DNA. E un pic bizară', a adăugat Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că 'restul poate fi o corespondenţă Băsescu-Zgonea'.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicită ca atunci când plenul ia în discuţie ridicarea imunităţii deputatului PDL Alin Trăşculescu să se reia dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului General privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de deputaţii Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, foşti miniştri. (agerpres)

×