x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Boc şi Oprea i-au umilit pe pensionarii militari. Să-şi dea demisia!

Ponta: Boc şi Oprea i-au umilit pe pensionarii militari. Să-şi dea demisia!

17 Ian 2011   •   13:41
Ponta: Boc şi Oprea i-au umilit pe pensionarii militari. Să-şi dea demisia!
Sursa foto: Dragos Stoica /Jurnalul National
146898-.jpgPreşedintele PSD, Victor Ponta, a cerut, astăzi, după şedinţa BPN, demisia premierului Emil Boc şi a ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru ceea ce el a caracterizat ca fiind "umilirea" pensionarilor militari. Ponta a spus că Guvernul şi Ministerul Apărării Naţionale au făcut "un abuz" în ceea ce priveşte drepturile pensionarilor militari.

El a afirmat că Hotărârea de Guvern prin care se dispunea recalcularea pensiilor militarilor este suspendată în urma hotărârilor Curţii de Apel şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Este un abuz evident din partea Guvernului şi a Ministerului Apărării. Pentru nenumăratele situaţii în care pensionarii militari au fost minţiţi, primul-ministru şi ministrul Apărării ar trebui să îşi dea demisia, iar cei care îi vor înlocui trebuie să ia măsuri pentru a opri această încălcare a legii şi a acestui abuz fără precedent", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD a afirmat că statul va trebui oricum să plătească pensionarilor militari drepturile diminuate ca urmare a recalculării, după deciziile care vor fi luate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în faţa contestărilor.

"Este însă mult mai raţional să oprim acest rău de acum, iar faptul că de un an de zile prim-ministrul, ministrul Apărării, fostul şi actual ministru al Muncii i-au minţit pe pensionari implică o răspundere politică şi demiterea acestora", a mai spus Ponta.

×