x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Sunt foarte dezamăgit de rezultatul de la Bruxelles. E cel mai prost pe care îl puteam avea

Ponta: Sunt foarte dezamăgit de rezultatul de la Bruxelles. E cel mai prost pe care îl puteam avea

08 Feb 2013   •   21:53
Ponta: Sunt foarte dezamăgit de rezultatul de la Bruxelles. E cel mai prost pe care îl puteam avea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta s-a arătat "foarte dezamăgit" de rezultatul final al alocării bugetare UE pentru România, afirmând că a fost prezentat să pară mai bun, dar de fapt este foarte rău faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene şi practic nu s-a obţinut niciun euro în plus faţă de noiembrie, iar "legenda cu preşedintele Băsescu mare negociator a murit".

"Sunt foarte dezamăgit de rezultatul final, pe care oricum îl prezentăm să pară mai bun, când de fapt este foarte rău faţă de propunerea de 48 miliarde euro făcută iniţial de Comisia Europeană şi preşedintele Barroso. România a obţinut 39 miliarde euro, deci am pierdut 9 miliarde euro faţă de propunerea iniţială şi niciuna dintre cererile noastre speciale referitoare la valoarea prefinanţărilor, care de la 7% a scăzut la 4%, la cofinanţarea la dezvoltarea rurală, care de la 85% a scăzut la 75%, şi multe alte lucruri tehnice, de fapt nu am obţinut nimic. Practic, faţă de luna noiembrie, astăzi România nu a reuşit să obţină un euro în plus şi niciun avantaj. Cred că este o alocare nedreaptă pentru România, nu are rost să ne păcălim singuri", a declarat Ponta pentru mediafax.ro.

Ponta a dat exemplul Poloniei, care, pentru exerciţiul bugetar 2007-2013 a beneficiat de 70 miliarde euro, dublu faţă de bugetul de 33 miliarde euro al României, iar acum a primit în plus 15%, în timp ce România, cu jumătate din bugetul Poloniei în intervalul menţionat, a primit în plus doar 18%.

"Oricum am vrea să prezentăm cifrele, este un rezultat foarte prost, cel mai prost pe care-l puteam avea, este o mare dezamăgire", a afirmat Ponta, arătând că cifrele sunt prezentate drept pozitive de către preşedintele Băsescu printr-o "şmecherie de PR".

"Consider că, din nou, am primit mai puţini bani decât ar trebui, ţinând cont de suprafaţa teritoriului şi populaţia României. Legenda cu preşedintele Băsescu mare negociator a murit astăzi", a adăugat Ponta.

×
Subiecte în articol: buget ue fonduri ue