x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Cu un ANAF puternic şi având şi stimulentul reducerii TVA, evaziunea fiscală va scădea

Ponta: Cu un ANAF puternic şi având şi stimulentul reducerii TVA, evaziunea fiscală va scădea

06 Apr 2015   •   14:17
Ponta: Cu un ANAF puternic şi având şi stimulentul reducerii TVA, evaziunea fiscală va scădea

Premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că sunt încasări în plus la bugetul de stat, ceea ce permite continuarea relaxării fiscale, legată de TVA.

Victor Ponta a declarat că având şi un ANAF puternic, plus stimulentul reducerii TVA, evaziunea fiscală va scădea.

Premierul a anunţat că a discutat cu miniştrii ca, în săptămânile viitoare, să facă un bilanţ al guvernării pentru a stabili apoi priorităţile pentru 2016.

Cele mai importante ale lui Victor Ponta:

-    Avem în jur de 3 miliarde de lei în plus, venituri la bugetul de stat, cheltuieli mai mici, aceasta situaţie, după primul trimestru, ne permite să mergem mai departe cu relaxarea fiscală, legată de TVA, chiar înainte de intrarea în vigoare a Codului Fiscal, la 1 ianuarie.
-    Am discutat cu colegii mei ca, în săptămâniile următoare, să facem pe toate domeniile care ţin de actul de guvernare un bilanţ al celor 3 ani de guvernare, ce am reusit să facem, şi după acest bilanţ să ne stabilim priorităţile pentru 2016, un an în care ne vom prezenta în faţa alegătorilor atât la alegerile locale cât şi la cele generale, cu ceea ce am realizat din programul de guvernare propus în 2012 şi ce ne dorim pentru 2016-2020.
-    Nu doresc să comentez cazurile aflate pe rol
-    Vom respecta toate deciziile justiţiei din România, întotdeauna respectăm legea
-    În cursul zilei de azi terminăm toate analizele, voi avea o dicuţie cu guvernatorul Băncii Naţionale, l-am informat săptămâna trecută pe preşedintele României asupra datelor, domnul Teodorovici a discutat deja cu partenerii noştri de la FMI şi CE, probabil că azi sau mâine luam decizia cu privire la reducerea TVA
-    Iubesc constituţia în egală măsură cu domnul preşedinte, avem o colaborare instituţională foarte bună, dar politica economică este treaba guvernului.
-    Ministerul de Externe şi-a făcut foarte bine treaba în Bukina Faso. Nu este vorba numai despre situaţia de acolo, sunt şi alte cazuri cu situaţii dificile.
-    Creşterea încasărilor: 107 % faţă de program, numai pe martie creşterea este de 114%. A avut efect lupta împotriva evaziunii fiscale
-    Mâine este în Parlament modificarea legii 96 şi am anunţat că votăm pentru.
-    Din punct de vedere al administrării fiscale reducerea generală a TVA este mult mai uşor de administrat decât cota diferenţiată
-    Este aproape imposibil să faci diferenţa între produse
-    Având şi un ANAF puternic şi având şi stimulentul reducerii TVA evaziunea fiscală va scădea.

×