x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: De ce face PNL moţiuni pe care nu le votează nici măcar membrii grupurilor lor parlamentare?

Ponta: De ce face PNL moţiuni pe care nu le votează nici măcar membrii grupurilor lor parlamentare?

26 Mai 2015   •   23:49
Ponta: De ce face PNL moţiuni pe care nu le votează nici măcar membrii grupurilor lor parlamentare?
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

 Premierul Victor Ponta afirmă marţi seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că moţiunile simple depuse de PNL nu strâng un număr de voturi cel puţin egal cu numărul parlamentarilor care semnează aceste moţiuni.

"Înţelege cineva de ce face PNL moţiuni pe care nu le votează nici măcar membrii grupurilor lor parlamentare (au semnat 53 şi au votat 43!)? De ce critică domenii (cum ar fi Agricultura) exact în ziua în care Comisia Europeana ne aprobă 8 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală? E chiar atâta lipsă de inteligenţă politică sau pur şi simplu atât pot ei? Aştept opinia dvs!", scrie Ponta pe reţeaua de socializare, citat de Agerpres.

Premierul îşi exprimă, în final, şi neîncrederea faţă de o depunere a moţiunii de cenzură de către liberali în data de 5 iunie.

"Update - pe cât facem pariu că pe 5 iunie o să aşteptăm degeaba până la miezul nopţii moţiunea de cenzură anunţată de dna Gorghiu? Cine ţine pariul?", mai scrie Ponta.

Senatorii au respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de 53 de senatori PNL şi intitulată 'Să oprim jaful! Agricultura ţării şi peste un milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin şi ciocanul lui Victor Ponta!'.

Moţiunea a fost respinsă cu 84 de voturi împotrivă, 43 pentru şi două abţineri. Votul a fost secret şi electronic.  

×