x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Demiterea lui Mihalache am semnat-o ieri dimineaţă. N-are legătură cu cerera lui Băsescu

Ponta: Demiterea lui Mihalache am semnat-o ieri dimineaţă. N-are legătură cu cerera lui Băsescu

13 Noi 2012   •   13:19
Ponta: Demiterea lui Mihalache am semnat-o ieri dimineaţă. N-are legătură cu cerera lui Băsescu
Sursa foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Premierul Victor Ponta a declarat că demiterea secretarului general adjunct, Dan Mihalache, a semnat-o ieri dimineaţă, după şedinţa USL. Ponta a afirmat că această demitere n-are nicio legătură cu solicitarea lui Traian Băsescu, care a cerut remanierea a patru parlamentari, inclusiv a lui Mihalache.

"Ieri, după şedinţa USL, am semnat documentul. N-are nicio legătură cu solicitarea lui Traian Băsescu", a declarat Victor Ponta, care a precizat că nu urmează nicio remaniere în Guvern.

Premierul a argumentat demiterea lui Dan Mihalache prin faptul că oficialii nu pot să exprime poziţii publice. "Din punctul meu de vedere funcţia de secretar general al Guvernului şi cea de secretar general adjunct sunt funcţii cu caracter strict administrativ şi cei care ocupă aceste funcţii nu agreez ideea de a avea poziţii publice, motiv pentru care domnul Mihalache, fiind activ politic, public, nu putea să rămână şi secretar general adjunct. În numele Guvernului vorbesc eu şi purtătorul de cuvânt", a mai spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, la Bruxelles, unde participă la reuniunea "Prietenii coeziunii", ce are loc cu zece zile înainte de summitul extraordinar la care Consiliul European va încerca să ajungă la un acord cu privire la următorul cadru financiar multianual al UE.

Şefii de guvern din statele membre ale grupului 'Prietenii coeziunii' - România, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Croaţia, care urmează să adere la UE în iulie 2013 - se întâlnesc la Parlamentul European pentru a susţine necesitatea unei politici de coeziune puternice, cu un buget semnificativ pentru anii 2014-2020.

Reuniunea are loc la invitaţia preşedintelui PE, Martin Schulz, şi este coprezidată de către premierii polonez şi portughez, Donald Tusk, respectiv Pedro Passos Coelho.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta demitere dan mihalache