x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre aşa-zisul transfer de arme nucleare din Turcia spre România: O minciună grosolană

Ponta, despre aşa-zisul transfer de arme nucleare din Turcia spre România: O minciună grosolană

18 Aug 2016   •   17:59
Ponta, despre aşa-zisul transfer de arme nucleare din Turcia spre România: O minciună grosolană
Sursa foto: Foto: Jurnalul National

Fostul premier Victor Ponta califică drept "ştire falsă" informaţiile potrivit cărora SUA ar fi început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România şi solicită autorităţilor în drept să ia urgent toate măsurile necesare şi să informeze opinia publică.

"Această ştire falsă (o minciună grosolană) dată de EurActiv.com este cu adevărat de natură să afecteze grav siguranţa naţională a României! Reacţia promptă a MAE de a demonta această dezinformare e bine-venită, dar nu cred că este de ajuns (mulţi oameni nu mai citesc dezminţirea oficială - şi unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)!", a scris joi Ponta pe pagina sa de Facebook.

În opinia acestuia, "este clar nevoie de o acţiune legală contra autorilor şi de o analiză a modului în care a fost construită această ştire".

"Eu am motive să cred că fost concepută într-un 'laborator' din străinătate (poate Moscova?!), dată unui 'tovarăş' de la Euractiv.com şi plasată în România printr-o reţea deja folosită anterior (EuroActiv are în Bucureşti acelaşi sediu cu ... Hotnews! Şi mai are câteva organisme de presă care îi preiau imediat relatările!) Dacă tot ne-am indignat faţă de povestea de la SkyNews (o simplă farsă a unor tăntălăi) şi am arestat oameni pentru asta, ştirea cu arme nucleare mutate în România este de 100 de ori mai gravă şi aptă de a aduce uriaşe prejudicii siguranţei naţionale. Şi aşa poate aflăm cu adevărat cine face în România 'jocurile' altor ţări care ne sunt inamice!", susţine Ponta.

EurActiv.com a scris joi, citând două surse independente, că SUA au început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Washington şi Ankara. Ministerul Afacerilor Externe a respins "ferm" aceste informaţii. AGERPRES

×