x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre bugetul UE 2014-2020: Am primit fonduri egale ţărilor care au doar jumătate din populaţia României

Ponta, despre bugetul UE 2014-2020: Am primit fonduri egale ţărilor care au doar jumătate din populaţia României

13 Feb 2013   •   16:12
Ponta, despre bugetul UE 2014-2020: Am primit fonduri egale ţărilor care au doar jumătate din populaţia României
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Pemierul Victor Ponta a declarat că România a primit prin bugetul UE, pentru 2014-2020, un volum al fondurilor structurale şi de coeziune egal cu cel al unor ţări care au doar jumătate din populaţia României, precum Cehia, Ungaria sau Portugalia. El a precizat că cifrele sunt prezentate public într-un tabel pe care îl poate înţelege toată lumea, "de la preşedintele ţării până la ultimul locuitor din cea mai mică comună din România".
   
"Pe fonduri de coeziune şi structurale, România, cu 21 de milioane de locuitori oficial consideraţi, are acelaşi buget cu Cehia, care are 10 milioane de locuitori, cu Ungaria, care are 9 milioane, cu Portugalia, care are 10 milioane. Deci, la doi euro pe cap de portughez, ungur, slovac, croat, lituanian, la doi euro acolo, la noi vine un euro, în condiţiile în care România are categoric nevoie de mai multe fonduri pentru a atinge media europeană în infrastructură, în toate celelalte. E atât de simplu, de la doi la unu, încât toate conferinţele de presă, toate discuţiile care au avut loc până acum sunt inutile", a spus premierul, citat de Mediafax.
   
Potrivit şefului Executivului, "important este să ştim că atât am primit, că deocamdată ăsta este modul şi nivelul în care suntem consideraţi, însa în acelaşi timp şi partea cealaltă a paharului, partea de absorbţie, atât în perioada actuală cât şi în perioada viitoare, este esenţială."
.

×
Subiecte în articol: buget ue buget 2014-2020 Victor Ponta