x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre gestul lui Kelemen cu steagul secuiesc: Nu este jignitor. Sunt convins că aţi sesizat umorul

Ponta, despre gestul lui Kelemen cu steagul secuiesc: Nu este jignitor. Sunt convins că aţi sesizat umorul

22 Feb 2013   •   16:02
Ponta, despre gestul lui Kelemen cu steagul secuiesc: Nu este jignitor. Sunt convins că aţi sesizat umorul
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta nu consideră că înmânarea steagului secuiesc de către preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, liderului liberalilor, Crin Antonescu, reprezintă un gest extrem sau jignitor.

"Eu sunt convins că dvs aţi sesizat şi umorul prin faptul că aceleaşi culori sunt şi ale PNL. Mai mult decât atât, vă îndemn pe toţi să vedeţi că acel steag a fost folosit în 1600 atunci când secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul împotriva maghiarilor. Aşa încât haideţi să fim mai puţin puşi pe luptă", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă vede acest gest ca unul jignitor sau extrem, premierul a spus că "nici vorbă de aşa ceva". "Nu, nici vorbă de aşa ceva. Îl cunosc foarte bine pe dl Kelemen. Aţi văzut şi dvs şi răspunsul dlui Antonescu a fost în aceeaşi notă. Nu trebuie să cădem, în România, în capcanele pe care ni le întind politicieni de la Budapesta şi cred că astăzi ne-am comportat - şi dl Kelemen, şi dl Antonescu, şi noi - aşa cum este normal. Trăim în România cu toţii, vrem bine României şi nu trebuie să ne lăsăm provocaţi de cei care au probleme politice la Budapesta", a afirmat preşedintele PSD.



×