x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre respingerea de către Băsescu a Statutului parlamentarilor: "Nu comentez relaţia preşedinte - Parlament"

Ponta, despre respingerea de către Băsescu a Statutului parlamentarilor: "Nu comentez relaţia preşedinte - Parlament"

04 Feb 2013   •   16:58
Ponta, despre respingerea de către Băsescu a Statutului parlamentarilor: "Nu comentez relaţia preşedinte - Parlament"
Sursa foto: gov.ro

Aflat la Bruxelles, pentru o serie de întâlniri cu înalţi oficiali europeni, premierul Victor Ponta a declarat, în legătură cu retrimiterea de către Traian Băsescu la Parlament a Statutului parlamentarilor, că nu comentează relaţia preşedinte-Parlament.

"Eu nu comentez o relaţie între preşedinte şi Parlament", a spus premierul Victor Ponta.

Ponta a subliniat că nu ştie ce observaţii a ridicat preşedintele Traian Băsescu şi nici la ce recomandări din MCV se referă acesta, precizând doar că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut anterior o discuţie inclusiv pe această temă cu secretarul general al Comisiei Europene, fără să fie ridicate obiecţii din partea CE faţă de statut.

"Preşedinetele practic nu a a acceptat nici reducerea bugetului Senatului şi Camerei Deputaţilor şi nu cred că asta a intenţionat preşedintele. Dacă preşedintele vrea ca Parlamentul să aibă un buget mai mare, s-o spună", a mai comentat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, astăzi, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocând, printre altele, faptul că acesta vine în contradicţie cu recomandările din Raportul MCV şi propunând dezbatere publică asupra proiectului.

×
Subiecte în articol: statutul parlamentarilor Victor Ponta