x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta despre reverificarea tezei de doctorat: Gradul de succes ține de numărul de încercări

Ponta despre reverificarea tezei de doctorat: Gradul de succes ține de numărul de încercări

10 Mai 2016   •   23:50
Ponta despre reverificarea tezei de doctorat: Gradul de succes ține de numărul de încercări
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

"Gradul de succes ține de numărul de încercări', a declarat miercuri seara fostul premier Victor Ponta, referindu-se la faptul că Universitatea București a trimis Ministerului Educației copia tezei de doctorat a acestuia, pentru a fi analizată de CNATDCU, în contextul unor suspiciuni de plagiat.

"Foarte bine. Gradul de succes ține de numărul de încercări. Să încerce că până la urmă o să reușească și am scăpat de-o grijă', a declarat Victor Ponta, la Hotelul Rin, întrebat dacă are emoții față de faptul că lucrarea sa de doctorat va fi reverificată.

Universitatea din București a trimis, marți, către Ministerul Educației dosarul referitor la teza de doctorat a lui Victor Ponta, informează instituția de învățământ într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Copia tezei a fost transmisă ca răspuns la solicitarea înaintată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice la începutul săptămânii, pentru a putea fi analizată de către CNADTCU în contextul suspiciunilor de plagiat. Universitatea din București a trimis, până în prezent, 5 solicitări de retragere a titlului de doctor al domnului Victor Ponta, ca urmare a concluziilor formulate de Comisă de Etică a Universității din București, care probează verdictul de plagiat, încă din anul 2012. Cea mai recentă solicitare trimisă de Universitatea din București în acest sens a fost la începutul lunii martie a anului 2016", se arată în comunicatul citat.

×