x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Dl Iohannis este doar un pion al sistemului

Ponta: Dl Iohannis este doar un pion al sistemului

13 Noi 2016   •   23:08
Ponta: Dl Iohannis este doar un pion al sistemului

Fostul premier Victor Ponta a explicat, duminică seară la România TV, cine sunt membrii "sistemului" despre care se vorbește atât de mult în ultimul timp în spațiul public.

Întrebat cum a fost propus Klaus Iohannis premier în 2009, Victor Ponta a declarat: "Cum a ajuns și candidatul PNL. Crin Antonescu nu a fost candidatul PNL pentru că nu îl susținea "sistemul". Eu nu candidam contra lui Crin niciodată și atunci s-a găsit un candidat pe care "sistemul" să-l susțină. Și așa a dispărut Crin Antonescu. "Sistemul" ni l-a propus și atunci ca prim-ministru (pe Klaus Iohannis - n. red.). Mă refer la un grup de oameni, pe care nu îi vedeți la televizor, dar care decid soarta României de foarte mulți ani", a explicat Victor Ponta.

În opinia fostului premier, românii trebuie să meargă la vot, "ca să arătăm că uneori poporul poate fi mai puternic decât "sistemul". În 2012, am demonstrat chestia asta la învestirea guvernului, am pierdut războiul cu "sistemul" la referendum, după care l-am recâștigat din nou la parlamentare.

Dl Iohannis este doar un pion al sistemului. El e pe tablă, nu el joacă. El e pus acolo, dă bine, spune ce i se spune în cască", a adăugat fostul premier. 

×