x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Guvernarea USL a reuşit să scadă sub 60 de zile rambursarea de TVA către exportatori

Ponta: Guvernarea USL a reuşit să scadă sub 60 de zile rambursarea de TVA către exportatori

05 Aug 2015   •   18:30
Ponta: Guvernarea USL a reuşit să scadă sub 60 de zile rambursarea de TVA către exportatori
Sursa foto:

Premierul Victor Ponta susţine că, faţă de perioada 2009-2012, în guvernarea "USL/Ponta" s-a reuşit ca ANAF să scadă de la peste 180 de zile la sub 60 de zile rambursarea legală de TVA pentru firmele exportatoare.

"În perioada 2009-2012 în guvernarea Boc/Predoiu/Blaga/Blejnar/Ialomiţianu/ Vass/etc. (cei care aşteaptă acum să vină iar la guvernare sub noul PNL) rambursarea legală de TVA pentru firmele exportatoare ajunsese la peste 180 de zile - (doar cei favorizaţi de Blejnar treceau în faţă contra unui comision serios pentru el şi pentru PDL via Vasile Blaga)! În guvernarea USL/Ponta am reuşit ca ANAF să scadă de la peste 180 zile la sub 60, prin procedurile Direcţiei Antifraudă ajungând să eliminăm şi multe din firmele fantomă (genul celor folosite de Blejnar/Marta/Said Baklini). Constatând această schimbare radicală în bine Comisia Europeană a închis procedura de sancţionare a României începută în 2009", a scris premierul, miercuri, pe Facebook.

Ponta a adăugat că "în 2015, în România, Blejnar este bine merci un cetăţean liber, onorabil şi fără probleme".

"Eu sunt inculpat într-un dosar penal deschis în 2011 la sesizarea lui Blejnar - no comment", conchide premierul.

Comisia Europeană a închis, în data de 15 iulie, procedura deschisă împotriva României pentru cercetarea neregulilor în cazul deconturilor de TVA, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) transmis miercuri AGERPRES.

"Vă informăm că la data de 15 iulie 2015, Comisia Europeană (CE) a decis închiderea procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor cu privire la practica administrativă de a nu soluţiona un număr important de deconturi de TVA într-un termen rezonabil (Cauza 2009/4312)", se menţionează în comunicat.

La data de 26 septembrie 2013, Comisia Europeană a solicitat în mod oficial României să îşi modifice practicile administrative de rambursare a TVA şi respectiv tratamentul fiscal discriminatoriu aplicat veniturilor provenite din muncă ale nerezidenţilor.

În ceea ce priveşte rambursarea TVA, în comunicatul CE se nota, la data respectivă, că aproape toate cererile de rambursare a TVA sunt sistematic soluţionate cu întârzieri nerezonabile, durând uneori peste 180 de zile.

AGERPRES  

×