x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta i-a jignit iar pe românii din afara țării

Victor Ponta i-a jignit iar pe românii din afara țării

de Georgiana Ionita    |    23 Aug 2016   •   15:09
Victor Ponta i-a jignit iar pe românii din afara țării
Sursa foto: Adrian Manolache

Victor Ponta nu s-a împăcat nici astăzi cu eșecul istoric de la prezidenţialele din 2014. Fostul premier crede că forțele oculte au fost cauza înfrângerii dramatice și îi acuză pe românii din diaspora că au mimat cozile interminabile de la secțiile de votare, așezându-se de mai multe ori la rând pentru a crea iluzia unei mulțimi. Această teorie a conspirației a stârnit furie şi reacții ironice pe reţelele de socializare.

Intrigat de noile modificări ale legii votului din diaspora, Victor Ponta a răbufnit, declarând că în spatele alegerilor din 2014 s-ar afla o mârșăvie pusă la cale de românii din străinătate, care s-au jucat de-a mulțimea la secțiile de vot, punându-se “şi de patru ori la rând, să se arate la televizor". "Acum dacă îi întrebaţi pe cei care stăteau la coadă, am văzut că s-au înscris 8.000 de oameni să voteze în diaspora. 8.000 sunt în câteva blocuri în Drumul Taberei. Şi noi, toată ţara, tot Guvernul, munceşte numai pentru cei 8.000", a declarat Ponta, vizibil iritat.

Fostul premier susţine totuşi că regretă acele cozi, însă aruncă vina pe unii votanți din străinătate care ar fi procedat precum piticii Albei ca Zăpada care trișau atunci când erau sărutați, punându-se din nou la rând. "Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a declarat fostul lider PSD.

Luat peste picior pe Facebook

Logica lui Ponta a stârnit scenarii care mai de care mai comice și mai absurde, care au devenit virale pe reţelele sociale. De la ipoteze conform cărora cozile la alimente din perioada comunistă erau fabricate și până la glume cu pesediştii care umflă rândurile la coadă la DNA.

“E foarte posibil ca cei o mie de oameni care asteptau la permise, atunci când Tăriceanu a intrat prin spate, erau de fapt vreo sută, care stăteau de trei-patru ori la coadă, să pară mai mulți, să se arate la televizor”, a comentat pe facebook un român indignat. “Astăzi am stat la coadă la metrou de vreo trei-patru ori, ca sa părem mai mulți la televizor, să spună lumea că este îngrămădeală, să-i înjure românii pe politicieni“, a făcut haz de necaz în un alt român. Traian Băsescu a reacționat şi el, acuzându-l pe Victor Ponta de mitomanie. "Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte să aflăm definiţia mitomanului în politică. Victor Ponta a afirmat, nici mai mult nici mai puţin, că, la alegerile prezidenţiale din 2014, s-au format cozi pentru că românii din străinătate s-au aşezat la coadă de trei-patru ori pentru a crea impresia falsă că nu pot vota. Pe mine, această afirmaţie mă convinge că acest mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înşelătorie, vrea să îşi construiască un viitor în politică la fel cum şi-a construit şi trecutul, adică prin minciună", a comentat liderul PMP, pe pagina sa de Facebook.

 

“Este cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor din diaspora care în 2014 după ce au parcurs sute de kilometrii, au stat la cozi chiar 8 ore și unii dintre ei nu au mai apucat să voteze”, a reacţionat Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE)

Este o jignire și pentru cei care au stat la cozi în ploaie și s-au îmbolnăvit. Sau pentru cei care după ce au stat opt ore la coadă, li s-au închis porțile secțiilor de vot în nas, sau au fost bătuți de polițiile străine chemate la ordinele ambasadelor românești

×