x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îi vrea înlocuiţi pe Igaş, Predoiu şi Baconschi, pentru ratarea aderării la Schengen

Ponta îi vrea înlocuiţi pe Igaş, Predoiu şi Baconschi, pentru ratarea aderării la Schengen

10 Ian 2011   •   15:05

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că ratarea aderării la spaţiul Schengen la termenul stabilit trebuie asumată politic prin înlocuirea miniştrilor de Interne, Externe şi Justiţie.

El a adăugat că această responsabilitate trebuie asumată şi concretizată prin înlocuirea din funcţie a celor doi miniştri răspunzători direct de problema Schengen şi de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, respectiv ministrul de Justiţie şi ministrul de Interne.

Ponta a afirmat că se impune, de asemenea, şi înlocuirea ministrului de Externe, care "nu a suplinit" nerealizările miniştrilor de Interne şi Justiţie şi care a pus România "într-o situaţie extrem de dificilă" prin unele declaraţii publice.

"Traian Băsescu a primit o lecţie, că ceea ce ţine pe plan intern - să minţi, să promiţi, să ascunzi adevărul - nu poate să ţină şi la nivel european. Este foarte clar că UE, chiar dacă într-un context incorect din punct de vedere formal, dar într-un context politic foarte clar, a pus ştampila regimului Băsescu, un regim vinovat de corupţie şi crimă organizată, un regim care nu garantează că în România normele europene privind combaterea corupţiei şi a crimei organizate nu pot fi aplicate de către Traian Băsescu şi guvernul Boc", a mai declarat preşedintele PSD.

×